Slm değerli arkadaşlarım yıldız üçgen bağlantılı pompamin elektriği bazen düşüyor ve kontaktör vurmasından dolayı panom yanıyor. Ben bu kondaktorlerin bobin uçlarına verdiğim elektriği regülatörden gecirsem acaba sorunu çözebilir miyim. 3 tane 7.kw kontaktore 500w kıl regülatör yetermi.
Voltaj düşük geliyorsa bu başlı başına bir sorun. Maksat sadece kontaktörleri düzgün çalıştırmaksa 24 Volt DC bobin kullanmak ve kumanda geriliminide 24 V DC yapmak çözüm olabilir.
Kontaktörlerin çekip bırakmasında sorun olacak kadar voltaj düşümü yaşanıyorsa bu sorun zaten kullandığınız pompanın sargılarınıda riske atıyor.
Bence şahsi fikrim panonuza bir adet düşük ve yüksek voltaj koruma rölesi taktırınız voltaj ayarladığınız ( motor ve panonuz için sağlıklı voltaj limitleri ) voltaj limitleri dışına çıkarsa yada düşerse sisteminizi korumaya alsın derim.