Klimaya elektrik priz vs buat

highflyeer

Üye
Katılım
2 Ara 2017
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
34
merhaba klima için genelde buattan elektrik çekilmeli deniyor ben prizden elektrik alsam araya sigorta koysam prizide kullanıma kapatsam. buattan almaktan bir farkı olur mu?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
merhaba klima için genelde buattan elektrik çekilmeli deniyor ben prizden elektrik alsam araya sigorta koysam prizide kullanıma kapatsam. buattan almaktan bir farkı olur mu?

En sağlıklı bağlantı siğorta kutusundan eksiz kablo çekilmesi ile ( direk hat .)

Diğer bağlantılar tesisatın konumunun şartlarına göre kısmende olsa bağlantı yapılabilir . ( gerekli şartları sağlama )

Genel bilği tüm bağlantılar için ne kadar ek o kadar arıza nedeni sebebidir .
 
ben btu hesabı bilmem, 16 amperden yüksekse olmaz. gecikmesiz 16 amperde oluyormuş.
1712142533648.png


buattan almadığın için prizin bağlı olduğu sigortayı kontrol et. başka priz/ler varsa onu da iptal et.
 
pirizin sigortasını ve o sigortaya bağlı prizleri nasıl bulabilirim
prize bir tane yük tak, (ampul, müzik aleti vb. çalışan birşey olsun) sıra ile sigortaları indir ve hangisi olduğunu bul, sonra oda içindeki diğer prizleri de kontrol et aynı sigortaya mı bağlı diye. eğer ben anlamam derseniz bir elektrikçi çağırın lütfen. hiç değilse o işinin uzmanıdır ve daha çabuk ve daha sağlıklı yapar.
 
merhaba klima için genelde buattan elektrik çekilmeli deniyor ben prizden elektrik alsam araya sigorta koysam prizide kullanıma kapatsam. buattan almaktan bir farkı olur mu?
Prizden başka kullanım olmayacaksa olabilir.
3 *1.5 kablo ile sigortaya kadar taşıyın.
Oradan da klima motoruna kadar hattı çekersiniz.
 
Tesisata bağlı olarak değişir.

Klimalara müstakil şalter istenmesinin nedeni, Bakım zamanı klimanın elektriğini keserken, aynı hat üzerinde olabilecek buzdolabı, derin dondurucu, aydınlatma gibi cihazların elektriğini kesmek zorunda kalmamak. Klimanın enerjisinin alındığı hatta, başka bir cihaz bağlı değilse veya o cihazın elektriğinin kesilmesi sorun değilse, ayrıca şalter takmak gerekmez.

Prizden elektrik alındığında da şaltere gerek olmaz. Prizin önerilmemesinin nedeni, son kullanıcı tarafından yapılabilecek bu işlemde yeterli kapasitede kablo kullanılmaması ihtimalidir.

Bir de çoğu zaman klima için sadece faz hattına şalter bağlanır ancak bu durumda da bakım zamanı nötr ve toprak hatları arasında kısa devre olursa, kaçak akım rölesi atıp tüm evin elektriğini yine keser. Priz veya ikili şalter bağlanması, daha ideal. Hatta evdeki panoda yer varsa tekli şalterlerin de ikili şalterle değiştirilmesi daha iyi olur bence.

Ben kendi klimamda, fırın için ayrılmış olan prizin kasasından sıva altı tesisat döşedim, alabileceği maksimum akım 10,5 amper olmasına rağmen 2,5luk kablo kullandım, bu prizden panodaki şaltere kadar paralel hiç bir şey bağlı olmamasına rağmen, ileride bu hattan başka bir şey daha çıkarırsam tekrar uğraşmayayım diye klimadan önce şalter koydum, nötr-toprak meselesi ihtimalini de ortadan kaldırmak için şalteri üçlü seçtim.

Gerek şartları sağladıktan sonraki diğer şartların tümü, yeter şarttır ve yapılıp yapılmaması, sadece maliyetle ilgilidir.
 
Hocam ben Antalya'da yaşıyorum balkonlarda hep bir priz oluyor ve klimacı arkadaşlar hep bu prizin çıkışına bir sigorta bağlayıp oradan alıyorlar elektriği. Daha bu priz hangi buattan geliyor o buattan kaç priz alınmış veya kaç amperlik sigortası var diye soranı görmedim. Genelde elektrik tesisatını siz mi çekersiniz yoksa biz mi çekelim diye soruyorlar. Biz çekersek ekstra para alırız diyorlar. Ha bir de korumalı priz satmaya çalışıyorlar :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,906
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst