Kırmızı civa

40 milyar ha , bir avuç tuz alıp hemen koşuyorum kaçmaz bu fırsat.
 
Evet imkansız gibi :)
ama hala uğraşanlar ama cok riskli, verdiğibniz bilgiler için saolun.
 
artık dolandırıcılığın boyutu nereye gidiyor tahmin bile edemiyoruz
 
ARANILAN TV MARKALARI GRUNDİG - PHİLİPS - SHOPROLES – NORTMENDE’DİR. BU TV MODELLERİNDE EN SAGLAM GRUNDİGLERDE VARDIR. MODELLERİ 211 - 212 - 5001 ARKA KISIMLARINDA MADE İN GERMANY YAZAR BU TVLERDE TV NİN USTUNE CEP TELEFONU KONDUGUNDA SEBEKE TAMAMEN KESİLİR.
RADYOLAR, GRUNDİG VE PHİLİPS LAMBALI RADYO BUNLARIN İÇİNDEDE VARDIR. BUNLARINDA ÜSTÜNE CEP TELEFONU KONDUĞUNDA ŞEBEKELERİNİ KESER.
LÜXLER HAS PETROMAX OLACAK ALTI GENİŞTİR. O KISMA SEHBA DENİR. ALTINDA MADE İN GERMANY YAZAR ARANILAN MARKA VE MODEL BUDUR. CİVA LÜXSÜN SEHBASININ ORTASINDA PUSULALI SAAT VARDIR İŞTE O SAAT İN İÇERİSİ SIVIDIR USTU CAMLA KAPLIDIR CAMIN İÇERİSİNDEDİR ORAYA TELEFONU TUTUNCA Şebeke KESİLİR.
DİKİŞ MAKİNELERİ ARANILAN MODELLER ZETİNA ELLEN CEVİR MELİ KULPLU KULPUN ORADA TERAZİ VARDIR O TERAZİNİN İÇERİSİNDEDİR SİNGERLER ELLEN CEVİRMELİ BU MAKİNELERİN İÇERİSİNDEDİR.

ÜRÜN BAŞINA 50 BİN TL NAKİT OLARAK ÖDENİR. İLGİLENEN ARKADAŞLAR [email protected] adresine e-mail atarak bana ulaşabilirler.

Saydığın TV lerin üzerine telefon konunca şebekeyi kesiyormuş iyi güzel...
Şimdi soruyorum :
Bunu kesen nedir ? Civa mı ? (civa tek başına sinyal kesmez) bu biline
TV nin hangi parçası bu ? ve TV de ne işe yarar ? numarasını söyleyin (R220 , C610 , D330 vb.)
Eğer telefon tv nin üstüne konduğunda sinyal kesilecekse okadar kısa mesafeli jammer ne işe yarar ?
Piyasada 350 TL. ye hazır jammer varken televizyona 50 Bin TL. vermek hangi aklın ürünüdür ?
Ve şunu söylüyorum hayatında lambalı TV görmemiş insanların böylesine milleti aldatmasıda cabası
Herşeyden önce Grundig markanın Türkiyede ilk çıkanı 5001 modelidir. Daha sonra 410 modeli çıktı bunlar lambalıydı. ve sonradan transistörlü modelleri olan 812 ve 812D modelleri çıktı 211 , 212 diye bir modeli yok. Kulaktan birşeyler duyuyorsunuz ama hiç değilse bilerek konuşun.
Eğer amaç jammer yapmaksa gel ben sana ne eski tv ne hava civa hiçbirine gerek olmadan epromu programlayıp elektronik bir sinyal kesici yapayım.
Milleti kandırmayın bu işin içinde dolandırıcılık var.
 
ArkadaŞlar ortalikta bİ kirmizi civa yellerİ esİyor.bu eskİ lambali televİzyon rado veya eskİ dİkİŞ makİnalarinin İÇİnde olduĞu ve bu cİvayla İlgİlİ bİr Çok Şey sÖylenİyor ÖrneĞİn askerİye İÇİn kullanilacaĞi ,İnsan saĞliĞi İÇİn bÜyÜk Önemİ olduĞu ,gep telefonlarinin sİnyalİnİ absorbe ettİĞİ gİbİ ve mİlyarlarla paha bİÇİyorlar bunun asli nedİr bİlen varmi .

Sayın Aykut;
Gerçi konuyu açalı 5 yıl geçmiş ama bu yazını okuyunca aklıma batılı ekonomistlerin nasıl havadan zengin olduklarını anlatan bir hikaye aklıma geldi... :)


"Bir yatırımcı, okyanusta bir adaya gitmiş, otele yerleşmiş. Hemen bir açıklama yapmış. Bu adadaki maymunları, tanesi 10 dolardan alacağım, diye. Bunu duyan ada yerlileri tuttukları maymunları yatırımcıya getirip satmışlar, 10’ar dolarlarını almışlar.
Yatırımcı birkaç gün sonra yeni bir açıklama yapmış. Her maymunu 20 dolardan alacağım, demiş. Yerliler memnun. Ormanda, köşede bucakta ne kadar maymun varsa toplayıp getirmişler. Adada maymun kalmamış. Herkesin cebi para görmüş.
Yatırımcı, son bir açıklama daha yapmış: Her maymuna 50 dolar vereceğim. Şimdi para getirmek için gidiyorum, yakında geleceğim diye. Yerliler sevinçten havalara uçuyor. Ama maymun yok.
Yatırımcı adaya dönmemiş. Dönmemiş ama bir adamını bırakmış. O adamı da güya yerlilerle anlaşmış. Onlara şöyle demiş: Artık maymun bulamıyorsunuz. Ben size, aldığımız maymunları 40 dolardan geri vereyim. Patron geldiğinde onları 50 dolardan yine satarsınız.
10 dolara, 20 dolara sattıkları maymunları 40 dolara geri alan adanın yerlileri hala o dönmeyen patronu bekliyor."

Bu öyküyü anlatan bir ekonomist. Yabancı yatırımcıların felsefesini bu öyküyle ilişkilendiriyor. Benim buna ekleyecek bir sözüm yok.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,461
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst