Isiticilar

Merhaba arkadaşlar ,
Ben bir fırın yapmak istiyorum 1x1x1 m ebatlarında ve içerisinde metal tavlayacağım.Tavlama sıcaklığım 450 derece bunun için için ne kadar rezistans kullanmalıyım.Kontrol için ne yapmalıyım yardımcı olurasnız sevinirim acil ihtiyacımız var.Şimdiden teşekkür ederim.
 
yeni çıkan karbon kompozit ısıtıcılar var,çok çabuk yüksek ısılara çıkabiliyor bir kaç dakikada 800 dereceyi bulabilir.bu ısıtıcıları yapan firmalar var.rezistanslı olan ısıtıcılar cr-nikel gibi çok daha geç fırını ısıtıyorlar.hatta bazı firmalar karbon kompozit ısıtıcıların aynı ufo marka gibi tiplerini yapmışlar,satıyorlar.bu tip fırınların ısı kontrolü termokupul elemanı ile yapılıyor.
 
bilsoy bey anladığım kadarı ile 1*3 bir fırın yapacaksın.cam elyaf izole üstü galvaniz saç tan bi fırın da 2200 w dört adet paralel baglantı 380 volt tabi boy 73 cm tüp içine 10 dakika da istedigin ısıya ulaşırsın.homojen bi ısı elde edersin ben yaptım çok ta güzel oldu.endüstriyel rezistans lı fırın yapan firmalr var.istersen baglantı kur.
 
unalarman ' Alıntı:
Raks BF 12 HC model fanlı ısıcıyı çalıştırdıktan 1-2 dakika sonra ısıtıcı içinde bulunan 2 sıcaklık sigortasından biri devre dışı kalıyor ve fan çalışıyor fakat ısı vermiyor.Nedeni sigortadan olabilir mi?

Kardeş bence senin ısıtıcında termik sigorta sorunu var yada fan gerektiğinden az dönüyor yada üflüyor söküp bir kontrol et yada termik sigortaları değiştir..Aynı Isıtıcı bende de var gayet güzel çalışıyor..:)

Kolay gelsin..
 
arkadaşlar 1 kwh vergiler dahil eski hesaptan yaklasık 210 bin civarında yapıyor ve senin ufoda 1000wat olduğundan saatte bir kilowat yakar buda demektir ki saatte 210000 tl elektrik yakar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,359
Mesajlar
916,993
Kullanıcılar
450,223
Son üye
elektrikklicocuk

Yeni konular

Geri
Üst