iPhone'un belalısı şimdi de PS3'e dadandı

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
2,235
Puanları
1,866
Yaş
47
Apple'ın kolay kolay kırılmaz dediği tüm iPhone işletim sistemlerinin açığını bulup 'ilaçlayan' George Hotz'un yeni oyuncağı Play Station 3 oldu.

iPhoneun belalısı şimdi de PS3e dadandı George Hotz 494x550

Blog'unda yaptığı açıklamada, kırma işlemini 2.4.2 sürümlü bir konsolda gerçekleştirdiğini belirten 20 yaşındaki Hotz faydalandığı açığın diğer sürümler için de geçerli olduğunu üstü kapalı bir biçimde belirtiyor. Sistemi kırdıktan sonra "Selam hipergözetici ben geohot" şeklinde selamını gönderen Hotz, tüm sistem hafızasında okuma/yazma denetimi sağlayıp bunun ertesinde işlemciye HV derecesinde erişim gerçekleştirmiş. Evlerde de uygulanabilirliği olan yöntemin PS2 emülasyonlarında ve korsan PS3 oyunlarının çalışmasında da geçerli olacağını söyleyen hacker'ın gereksinimler listesinin başında ise farklı bir işletim sistemi işlevi (kendisi Ubuntu kullanmış) geliyor. Şimdilik konu ile ilgili ayrıntılı bir doküman hazırlayacak kadar vakti olmadığını söyleyen ünlü hacker, Sony'nin açığı yamamakta ciddi şekilde zorlanacağının altını çizerken, ilerleyen günlerde herkesin faydalanabileceği daha basit bir kılavuz hazırlayacağını da belirtiyor. Tabii Sony'ye de bol yamalı günler düşüyor bu durumda :)

Bu arada yola iPhone Dev takımı ile çıkan fakat ardından o takımdan ayrılan (daha doğrusu atılan) Hotz'un iPhone'un 3.1 sürümlü işletim sistemini kıran yöntemini 500 saatlik bir çalışma ertesinde bulabildiğini ve bunun karşılığında kendi 'jailbreak' edilmiş modelini Certicell firmasının sahibi Terry Daidone'a bir adet Nissan 350Z ve üç tane de iPhone 8GB karşılığında verdiğini biliyor muydunuz ? Tabii bizzat Steve Jobs'dan kendisine gelen sonu bol sıfırlı transfer tekliflerine dair olan şehir efsanelerini de atlamayalım :)

Kaynak: pclabs
 
Evet bu kardeşi bende tanıyorum ve adam harbiden bir hacker! yakında çiddi bir firmaya secretry master diye dolgun maaşa çalışır. Onu illa söndürecek bir yol bulur firmalar!
Ama yaptığı şeyler hiç yenir yutulur hack ler değil.
 
tabiki lisanslı kullanmak orjinal kullanmak en iyisi ama aramızda kaç kişi bir oyuna mesela 100 dolar vereceğini bilse ps3 alır??
 
Hackerlarda kendi adamları çoğu zaman. Açıklarını bulduruyorlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst