Harmonik Akımları Nasıl Hesaplarım?

ahmet_plc

Üye
Katılım
30 Haz 2008
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaslar. elimde bir devre var ve harmonik analizi yapmak istiyorum. bu devreyi ana devre ve bunu kopyalayarak diger harmonikler icinde bir devre ciziyorum. (mesela ayni devreyi 3 harmonik icin ve 5 harmonik icin ve diger teh harmonikler icin ciziyorum, tabiki ana devredeki guc kaynagini harmonik devre icin cizdigim devrelere koymuyorum, harmonik icin cizdigim devrelerede harmonik kaynaklarini her inverter gordugum yere uyguluyorum)

mesela 3. harmonik devresinde bir noktaya harmonik kaynagi koydum ise bunu diger 5 ve diger tek harmonik icin ciszdigim devrelerede koyuyorum. ama bir harmonik kaynagi butun harmonik derecelerde akim uretiyor mu? yani 3 uncu harmonik icin koydugum harmonik kaynagini butun harmonik derecelerdeki devrelere de koymalimiyim (5 inci 7 inci...) eger koymam gerekiyorsa harmonik kaynaklari ayni mi olacak yoksa her harmoni icin farkli bir deger de mi olacak?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
anladigim kadari ile, 3 uncu harmonik akimi diger harmonik akimlarindan fazla cikiyor. 5 7 9 .. uncu harmoniklere dogru da gittikce azaliyor. umarim dogru hesapliyorumdur
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst