harddisk açılmıyor yardım..

Katılım
21 Eki 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
47
Arkadaşlar merhaba.laptop un harddiski açılmıyor yada okumuyor.bütün dosyalarım onda kaldı.Tık tık diye kesik kesik bir ses geliyor,simsiyah bir ekran,başka hiçbir şey yok.Yeni harddisk sorunu çözdü ama eskisinden dosyaları kurtarmanın bir yolu varmı?
 
Arkadaşım hdd den kafa vuruyo ve harici medya kurtarma için aparatlar var onu denemeni tavsiye ederim onunla olmaz sa zaten yapacak birşey yok ...
 
offff. büyük ihtimalle hdd kafa arızalanmış sorun mekanik oduğu içim bizim imkanlara yapacak bir şey olacağını sanmıyorum. Çok önemli belgelerin varsa ve paranda varsa veri kurtarma işlemlerini profosyonel olrak yapanlar var onlardan destek alabilirsin.
 
saçma gelebilir ama kendi adıma şunu söylemk istiyorum, aynı sorun benim masaüstü pc mdeki hdd de vardı. kafa sesi ni çok rahat duyordum, dediğin gibi pc windows a geçmiyordu ve hdd gözükmüyordu. bende yeni bir hdd almak zorunda kaldım. sonra ara ara eski hdd yi pc ye takıp deniyordum. sorun yine aynıydı hdd den takır tukur ses geliyordu (tam hızında dönmüyordu). ama bazende pc hdd yi görüyordu ama atıyorum 1 2 saat sonra pc donuyordu reset atıyordum eski hdd artık gözükmüyordu.


işte saçma gelebilecek kısım burası, ben hdd mi yatay pozisyondan dikey pozisyona, yuvası ile cd rom arasına sıkıştırdım. sonuç hdd mi sorunsuz bir şekilde 4 aydır kullanmaktayım. nerden mi aklıma geldi, bazı server pc lerinin hdd leri dikine gördüm. denemk istedim. banada saçma geliyor ama hdd sağlam şuan.
 
hdd den sağlam değil her an cartayı çekmek üzere. hdd duruşunu değiştirmek bazen işe yarar bazende yaramaz. kafa sesi gelmeye başladımı ilk iş önemli bilgileri başka yere yedeklemektir. benim harici diskim var. fotlarımıda cd ye kaydedip yedekliyorum sunuçta hiç birşey %100 güvenli değildir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,388
Mesajlar
917,183
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Geri
Üst