easyview ve FPX plc yi COM 3 den haberleştirme sorunu

huba84

Üye
Katılım
13 Eki 2009
Mesajlar
85
Puanları
1
Yaş
36
easyview 6070İH modelini kullanıyorum. teknik dökümanındaki bağlantı şemasını birebir uyguladım. seri portunun 5 ,7 ve 8 inci uçlarını FPX(60 T modeli) in 1,2 v3 3 üncü uçlarına bağladım. ve easybuilderdan COM 3 ü seçtim. fakat PLC ile haberleşme kuramadım. Gözden kaçırdığım bir yer varmı acaba yada yanlış yaptığım bir şey. şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba

Bağlantı pin numaralarınız doğru, bunların dışında her iki tarafında haberleşme ayarlarının aynı olması,ekranda PLC station (istasyon) numarasının 1 olması gerekmektedir.

Eğer bunlarda doğru ise haberleşme kablosunda 7 ile 8 in yerlerini değiştiriniz.
 
cevabınız için teşekkür ederim.. fakat COM1 i bağladığım ve TX ve RX side değiştirdim yinede bir bağlantı kuramadım..

panel ve PLC arasındaki tüm protokolleri kontrol ettim.. panasonic fp , rs232 com1 , bound rate 9600 ,8 bit odd ve parity 1 bit, plc istasyon numarası 1 ve invertal of block pack = 5 bu panelin ayarları.

PLC ise communication mode = mewtocol- com master/slave diğerleri panel ile aynı. fakat sending start code STX mi yoksa NO-stx mi olacak tam olarak bilmiyorum.. bu şekilde yaptığım halde iletişim kuramadım... küçük bir ayrıntıyı kaçırdığımı düşünüyorum... şimdiden yardımlarınız için teşşekkürler...
 
Merhaba

Panel ayarların doğru

PLC de ayarlarına bakacağın port Toolport kısmı, haberleşme ayarlerından emin değilsen, yeni bir proje dosyası aç tool port kısmında sadece haberleşme hızını 9600 yap başka hiç bir ayarla oynamana gerek yok.
Bu programı plcye yükle eğer haberleşme yok ise ve sen plcye programı 5 pinli soketten yani toolporttan yüklüyor isen bu yükleme kablosunun pc tarafına taktığın ucunu ekrandaki COM1 e diğer tarafınıda plc ye takarak tekrar haberleşmeye bak.

Bu denemede olumsuz olursa Savior (özdisan) Teknik Destek bölümünü aramanı tavsiye ederim..

kolay gelsin.
 
hocam teşekkürler tool port ayarlarını tekrar düzenledim ve bağlantı kurdum.. burdan size ve özdisana tekrardan çok teşşekkürler... bakalım reçeteden DDT alanını kontrol edebilecek miyim..:)) DT de sıkıntı çıkmamıştı...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,280
Mesajlar
916,404
Kullanıcılar
450,106
Son üye
orhanyildiz07

Yeni konular

Geri
Üst