Bilgisayar Programlama - C

Katılım
9 Ara 2011
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
39
Bilgisayarların istenen amaçlara uygun biçimde kullanılabilmesi için programlanması gerekmektedir. Programlama, bir işlemin bilgisayarın anlayabileceği bir biçime dönüştürülmesi işlemidir. Aksi durumda bilgisayar çalışmayacaktır. Bir programın yazılabilmesi için, belirli aşamaları yerine getirmek gerekmektedir. Önce söz konusu olan bir problem çözümlenir, ardından algoritması ortaya konulduktan sonra bilgisayar programı yazılmaya başlanır.
Bu ders, bilgisayar programlaması konusuna bir giriş yapmaktadır. Dersin ilk konusu, programlama ile ilgili genel kavramları ortaya koymakta ve özellikle algoritma kavramı ve algoritmaların nasıl oluşturulacağı konusuna değinmektedir.
Dersin kalan kısımları C programlama dili ile ilgilidir. C programlama dili, yapısal özellikleri ve güçlü olanakları ile her programcının mutlaka bilmesi gereken bir dildir. Ders içinde C programlama dilininin temel özellikleri ortaya konularak, bir sonraki ders olan C++ programa dili için bir başlangıç oluşturulmaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • Bilgisayar programlama 1 (C Programlama).zip
    2.7 MB · Görüntüleme: 68
yaw bilgi paylaşımına niye karşılar bir türlü anlamadım..eğer herşey eğitim içinse bırakın da öğrenelim...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,332
Mesajlar
916,775
Kullanıcılar
450,176
Son üye
electrical_engineer

Yeni konular

Geri
Üst