AB Compact logics ve Panelview plus yardım!

Katılım
10 Eyl 2007
Mesajlar
488
Puanları
1
Yaş
45
Fabrikamızda bulunan bir makinada AB Compact logics plc Panelview plus HMI bulunmakta. HMI arızalandı ve makineyi imal eden firma Danimarkadan cihazın yenisini Factory Talk ME ile programlayıp kargo ile gönderdi. Cihazı taktım makine normal çalışıyor. Yalnız saat ve tarih 2003 de kaldı. Cihazın servis şifresi ile runtime ayarlarına giriyorum. Orada güncel saat ve tarihi yazıp set ediyorum. Exit runtime seçeneğinden çıktığım zaman bana seçeneklerin sunulduğu bir sayfa çıkıyor. Burada Load applicatin - Run application - Terminal setting - Application setting - Delete log files- pencereleri ve reset yapmamı istediğimi veya istemediğimi gibi seçenekleri soruyor. Ben bu Load application veya run Application kısımlarını seçtim. Cihaz ayarlarımı yüklüyor gibi davranıyor. Ama bu saat ve tarih güncellenmiyor. 2003den devam ediyor..... Sistemin servis ayarlarına tekrar girdiğimde yazdığım güncel değer orada duruyor. Ama mesela acil stopa bastığımda yazması gereken arıza listesindeki tarihi 2003 ve farklı saate atıyor..... Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Üstad ben yardımcı olabilirim. Saat 15:30-23:30 arası çalışacağım. Fabrikada online olup canlı olarak yardımcı olmam gerek. 6 ay kadar önce bağlandığımdan şu an hatırlayamıyorum. Özelden tel gönderiyorum. Saat 17:00 sonrası ara, görüşelim.
 
Nasıl çözdün kardeş? Anlat, öğrenelim.
 
terminal setting içinde saat tarih güncelleme var. Oradan ayarlayınca oluyormuş....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst