Şu harmoniklere bakarmısınız ?

Aktif mühendisliği çok meth ediyorlar.
Yine san-el mühendislik meşhurlardan.
Benim bildiğim bir de esd var(www.esd.elektrik.com) siemensin bu konudaki çözüm ortağı bir firma.Bir kere iş için firmamıza gelmişlerdi.Çok ilgililer sağolsunlar.Ama o proje iptal olduğundan kendileri ile çalışamadım.Yani nasıl iş yaparlar bilmiyorum.Fakat uzman oldukları kesin.
Ben ,bizim kompanzasyonu yapa-mayan firmaları paylaşayım isterseniz, yanlışlıkla onlara gitmeyin:)
Hele bir firma var ki, anlatsam yer yerinden oynar :) neyse adamlara biraz borcumuz var ödemediğimiz,söylemeyeyim onun hatırına :p
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaslar yorumların hepsini okudum ve genel olarak herkes aynı noktada, referanslı ve işini iyi bilen firmalarla çalısılmasını önermişler.. ben de duruma farklı bir noktadan yaklaşarak, üniversiteden ölçüm yaptırıp uygun bir rapor hazırlanmasını istenebilir.. bu konuda doktora tezim için beraber çalıştığım Prof.Dr. Celal Kocatepe, Türkiye'de bu alanda gerçekten ileri gelenlerden birisi.. Tübitakla ortak proje yürütüyolar.. firmaların haricinde buradan da güvenilir bir destek alınabilir diye düşünüyorum.. kolay gelsin..
 
Sn tatanga7

* Bahsettiğiniz isim hakkında olumsuz bir yoruma forumda yer veremeyiz, yapan olursa da. Celal Bey'in Tubitak ile yürüttükleri milli güç kalitesi projeleri var. Saygın bir hocamızdır.

* Benim tavsiyem, önceki mesajımda da belirttiğim gibi referansı çok olan saygın bir firma ile çalışmanızdır.
 
merhaba sedat bey,
Sorununuz kesinlikle harmoniklerden kaynaklanmaktadır.şu an piyasada kom enerji adında bir firmada var.bu firma aktif harmonik filtre ve kompanzasyon üzerine ar-ge yapmaktadırlar ürünler DSP tabanlıdır. Ve firmalar talebte bulunduğunda ölçümler yapılarak sistem için gerekli olan ürün kurulmaktadır.Danışmak için bile arasanız çok yardımcı oluyorlar.
KOM ENERJİ SİSTEMLERİ
 
m-usta-fa o tavsiye etmediğin firmayı özel mesajla da olsa öğrenebilirmiyim.Bu aralar fabrika harmonikleriyle ilgili anlı şanlı firmaları çağırmayı düşünüyorum ama yanlış seçim de yapmak istemiyorum.
 
arkadaşlar merhaba..staj yapıyorum ben..işletmede analizör denen Şebeke ölçümleri yapan bir cihaz var..(CA 8332B)bir yere analizörü kurup verileri alıyoruz..hersey normal ama geceleri akım harmonikleri artış gösteriyor.sebebi ne olabilir sizce?internette 2 gundur bakıyorum bulamadım.fıkrınızı paylasırsanız cok sevınecegım..iyi gunler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,885
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst