Çocuklar Duymasın Dizisindeki Gibi bir İş Hayatı

Yelek 87

Profesyonel Üye
Katılım
1 Tem 2011
Mesajlar
864
Puanları
306
Televizyon Dünyasının iş hayatına bakış açısını nasıl buluyorsunuz? En net örneği Çocuklar Duymasın dizisi.Ben ilkokuldaydım başlamıştı, üniversiteden mezun oldum askerliği yaptım iş hayatına başladım dizi hala devam ediyor. Orda çoğu kimsenin farketmediği yada dizi işte deyip üstünde durmadığı bir hal var. Dizinin başrolünde oynanayan anne ve babanın iş hayatı çok garip. Baba rolünde haluk adlı vatandaş inşaat mühendisi, dil bilmez, bilgisayar kullanmayı bilmez (sonraları sözde öğrendi), ne hikmetse yıllardır hep ofiste masa başı çalışır, iş düşünce problemi çözmek için şantiyeye gider, meltem adlı karısıda insan kaynakları müdürüdür, 15 yıl öncede müdürdü, geniş şık koltuklu ofislerde hangi etkin bilgiyi kullanarak çalıştığı muamma bir iştir.

Bunların her ikisininde arabası vardır, hatta doğum gününde kocası ona araba hediye edecek kadar maddi durumları iyidir. Evde işle ilgili herhangi bir konu konuşulmaz. Yıllık izinlerde hep lüks yerlere gidilir. Her ikiside çocuklar küçükken çocukların okullarından dönmeden önce eve varırlar!!! İş stresi ve yorgunluğu hiç olmaz vs.

Tamam sonuçta bir dizide bu kadar da kopuk bir iş hayatı tanımı yapılmaz ki. Dil bilmeyen, bilgisayar bilmeyen ve ofiste çalışan bir inşaat mühendisi ne kadar ücret kazanabilir??? İnsan kaynakları gibi aşağı yukarı herkesin yapabileceği bir işte ne kadar kariyer olur???

Dün show tv ana haber bülteninde , Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünde istihdam fuarı haberi vardı. Lisede okuyan öğrencilerde iş başvuruları yapıyor ve ne kadar ücret istendiği sorulduğunda biri 3 bin lira, biride 2-3 bin tl arası diyor :) Tamam bunlar ergen, durumun vahametinin farkında değiller ama niye bu kadar kopuklar. TV de gösterilen ve gerçekle alakası olmayan bir iş hayatı sebebi yüzünden mi?
 
Son düzenleme:
Zengin Kız Fakir Oğlan dizisinde de Sarp adlı karakter şantiyede çalışmaktadır, altında son model araba , maddi durumuda gayet iyidir,ancak kendisini hiç şantiyede bu zamana kadar göremedim,sanki bu şekilde şantiyeye doğru yönlendirme var bakın şantiyede iş ve sosyal hayat böyle diye mizahi olarak :D
 
Oh şantiyecilik süper dostum :)) Allah kimseyi oralara düşürmesin.

Gerçekten Medya dünyası hayal bir iş alemini canlandırıyor, amerikan filmlerinde bile öyle. Bakın dikkat edin filmde bir çalışan gösterilirse, genellikle ofis ortamı vardır ve işten kovulduğunda bir kutu içinde özel eşyalarını toplar gider. O ülkede şantiyede, fabrikada, satış pazarlamada çalışan bir insan yok mu? Yok herkes ofiste masa başında çalışır!!!

Bizim Türk (Türkiyeli mi deseydim bilemedim şimdi) tv ve radyo kanallarında bir farkı yok. Cuma akşamları bir haber bültenlerine bakın hava durumu verirken yada radyoda bir dj anons yaparken, cumartesi çalışanlar sanki bu ülkede yoktur. Türk dizilerin nerdeyse tamamında dikkat edin cumartesi çalışan yoktur!!! İnternet siteleri iş hayatı ile ilgili bilgiler verir, en önemli konuda masa başı çalışanlar için masa başında oturuken pozisyonunuz nasıl olmalı, kilo nasıl almazsınız gibi bilgiler 2-3 sayfa çıkar. Türkiyede bu kaç kişiyi temsil eder.

Ben her daim çarpıklıkları, bozuklukları örneklerle veriyorum, mesela öğretmenler günü olur, tv sunucusu artık öğretmenlere değer verelim maaşları yakışır düzeye ulaşsın der, o sırada onu çeken üniversite mezunu kameraman öğretmenin yarı parasına çalışır. Devlete versene demek kolaydır ama patrona çok zordur. Öyle ki o tv stüdyosunda öğretmenden çok düşük maaşla çalışan 10 larca insanlar vardır.

Belli kalıplar hiç kırılmıyor, alın medyadaki iş hayatı, herkes genel müdürlüklerdeki memurlar gibi uygun saatlerde çalışıp, müsteşar kadar kazanıldığı gibi pembe tablo ile toplumu gerçeklerini yansıtmamaya devam ediyor. Yemin ediyorum kamudaki görevimi bırakırım eğer o dizideki Haluk gibi bir iş bulursam :))
 
Ben size anlatayim yasca en toy ben varim :) . dizi sinema delisiydim bi ara calisinca hemen hersey olur zannederdim. ask para is ortam olacak zannederdim. hevesli hevesli ise girdim maas 750 lira sabah 8 aksam 8 ne para kazanabildim ne kariyer ne ask . yai genclerin tembel olmasinin sebebi sektorden beklentinin yuksek olmasi.
 
ah ah bi biz masabası hic bişi yapmadan calişan elektrik muhendisi olamadık . tv lerdeki gibi :D
yakında işcilerde sabahtan aksama kadar cay içerek calişacaklar.. :D
 
Sözümona örnek diziler. Bazıları da diyebilir sonuçta televizyon işi ama,bilinçaltı öyle demez.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,281
Mesajlar
916,411
Kullanıcılar
450,110
Son üye
cmsrii

Yeni konular

Geri
Üst