Kompanzasyon Koruma

askaar

Üye
Katılım
22 Mar 2007
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
slm akadaslar biraz bu işte yeniyim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim . benım sorum şu; kompanze ettiğim bir sistemde kompanzasyon tesisini korumak için ne tur koruma devreleri kullanmalıyım ve kulllandıgım devreler ne kadar gerekli. yoksa hiç ger egi yokmu ???
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kompanzasyon beslemesi ana devresinde sigortalı yük ayırıcı, grup korumalarında sigortanın bağlı
olduğu noktadaki kısa devre kesme gücüne uygun grup otomat (tek sigortalı sakıncalı olabilir ) kullanabi-
lirsiniz.Bara kısa devre gücünüz yüksek ise,grup koruma devrelerinde NH sigorta kullanmak en uygunu-
dur.Kondansatörleri korumak için ayrıca bir koruyucuya gerek yok.Kontaktörlerinizin özel kompanzasyon
kontaktörü olması faydalı olur.Grup otomatların C veya Dtipi olması ihtiyacınızı karşılar.
 
kompanzasyon ana devresi dışında diğer grupları da sigortalı yük ayırıcısı ile korumak mümkün olur mu acaba? Benden bir tesis için böyle bir istekte bulunuldu, sorgulamak istedim.
 
kompanzasyon ana devresi dışında diğer grupları da sigortalı yük ayırıcısı ile korumak mümkün olur mu acaba? Benden bir tesis için böyle bir istekte bulunuldu, sorgulamak istedim.

Yük ayırıcılarındaki sigorta bıçaklı sigorta olduğundan kısadevre kesme kapasiteleri yüksektir bu açıdan bakıldığında uygun olmakla beraber bir faz sigortası attığında dengesizlik oluşur. Her ne kadar röle bunu algılayıp başka bir kademeyi devreye alsa da aynı güçte başka bir kademenin olmaması durumunda kompanzasyonu hedeflenen değere getirmek için röle farklı alternatife girer. Bu şekilde tek faz veya iki faz sigortası atık kademe sayısı arttıkça kompanzasyonun çalışması riske girmeye başlar.
Uzaktan izleme veya kontrolü sık yapılan kompanzasyon sistemlerinde kullanılabilir. Örneklerini çok gördüm takibi yapılırsa sorun olmaz.
 
Sık sık kontrol edilen bir sistem zaten bir de 12 kademe isteniyor bir sorun teşkil etmeyecek anlaşılan.teşekkürler
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,673
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst