Koaksiyel Kablo

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
Arkadaşlar koaksiyel kablo ile receiver a girerken dış örgü iletkenin temas etmesi önemli mi ? Benim bildiğim gerekmiyor yani sadece bakır iç iletkeni sokarsak yuvaya yeter, ama bir arkadaş artı eksi muhabbeti yapınca sorayım dedim, öyle bir görevi varmiydi?
 
Evet önemlidir şase görevi görür verim alamzsın temas etmesse
 
verimden ziyade görüntüyü tam alamazsınız,alsanız bile görüntü kalitesi oldukça düşük olur,diğer değişle sen o örgüyü F konnektörüne bağla en iyisi..
 
receıver dan LNB ye (lnb içindeki hem elektronik devresinin çalışması için hem 12 ve 16 volt horizantal vertikal ayrımı tetiklemesi için ) DC Voltaj gider ( - )voltajı aluminyum folyo ve bakır sargı dan ( +) voltajı orta canlı uçtan gider aynı kablo ile frekans receıve ra döner ....
 
Elinizde bir koaksiyel kablo var. hangi amaçla örgüyü bağlamazsınız? konnektöre özel bir bağlantı zorluğuda yok. Şöyle söylersek sanırım önemi anlaşılır.
Klasik bir Koaksiyel kablonun yapısı
1. İç iletken
2. Dielektrik (İzole)
3. Dış iletken (örgü)
4. Dış Yalıtkan (Dış Kılıf)
 
kesinlikle koaksiyel kabloları kullanım sartlarına ve cihazların özelliklerine göre bağlayın.
Plc de pt100 sıcaklık sensörünün koaksiyel kablosunu panoda topraklamamıştık. ölçülen değerler 7-10 derece düşük çıkıyordu. sebebi koaksiyel kabloyu topraklama yapmamaktı.
 
Ayrica tek tarafli baglanirsa dengesiz baglanti olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst