Bir asenkron motorun sıfır (yeni) olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ?

zb_meqan

Üye
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
104
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba arkadaşlar bugün staj yaptığım fabrikada 1 tane asenkron motor gördüm motor sıfır diye alınmış faturası falan var üstünde ancak bana sanki eski bir motor sonradan boyanmış gibi geldi motorun sıfır olup olmadığını anlayabilirmiyiz acaba...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
en basit mılınden kasnagın pervanesınden anlayabılırsın..
 
Arkadaşım motor gövdeleri döküm olduğundan,gövde üzerinde ufak tefek prüzler olabilir ve üzerinede boya atılınca sana yeni motor gibi gözükmemiş olabilir.Yinede emin olamıyorsanız sargılardan da kontrol edebilirsin kullanılmış motorun sargılarında toz yapışması olur.
 
Selam
Klemens kutusunu dikkatlice incele.Sana bu konuda muhakkak bir fikir verir.Ayrıca faturalı ise büyük bir ihtimalle sıfırdır.Çünkü fatura bir takım tüketici hakları konusunda önemli bir belgedir.
 
arkadaşım sadece motorun sargılarından anlaya bilirsin orjinal alup olmadıgını fabrikasyon sargıyla insan elinin sardığı motoru çok kolay bir şekilde anlaya bilirsin...motor mili zımparayla temizlenir,bütün motorların soğutma pervaneleri piyasada mevcut....
 
motor belkide orjinal sargı olabilir sogutucu pervaneyi bi sök kapak ve pervane arsından anlarsın pervanenin arkasıda toz toplamıstır akıllılar okadar ugrasıp temizlemediyse tabiki.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst