Sf6 Gazlı Şalter

instinct

Üye
Katılım
11 Tem 2007
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar,

SF6 gazlı bir şalterlerim var. Bobinler enerjilenince şalter kapatıyor bobin enerjisini kesince şalter açıyor. Basit bir devre mantığı var. 2 ayrı kolda 1 küçük 1 büyük bobin var hepsi seri bağlı şekilde çalışıyor. Sorun şu;

Bir tanesi normal çalışmasını yapıyor fakat diğeri enerji verince bobinlere hızlı şekilde çekip bırakıyor sürekli. Çekili tutmuyor yani.. diğer devre ile kıyasladım söktüm baştan bağlantı yaptım. Devre elemanlarını kontrol ettim hepsi tamam hiç bir sorun gözükmüyor. Çekmeyide yapıyor ama neden bırakıp tekrar çekiyor... bobinlerde kopuklukta yok.. Sorun ne olabilir. Yardımcı olabilecek varmı..

Yani bobin sargılarından şüphelenmeye başladım acaba yapısı bozulma gibi bir olasılık varmı_?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İki bobin şalteri çekmek için kullanılıyor. Yada kuvvetli bobin şalteri çekmek için kullanılıyor. Diğer bobin ise çekilmiş olan şalteri çekili biçimde tutmak için kullanıyor.Bu bahsettiğim tutma bobini enerjisiz kalıyor olabilir.şalter üzerindeki tutma bobinin yardımcı kontaklarına bak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst