SIEMENS SİWAMAT 4101 yıkamada sigorta atıyor

hasçel

Üye
Katılım
30 Eki 2010
Mesajlar
547
Puanları
1
Sıemens Siwamat 4101 çamaşır makinası suyu aldıktan sonra yıkama yapmadan sigorta atıyor.motoru direk olarak çalıştırdım. motor soketini çıkarınca sigorta atmıyor ve ısıtma yapıyor.ısıtıcıyı ölçtüm kaçak yok.Bosch RV20 kartı birkaç gün önce koku yapmış daha sonra arka kısmındaki yolların bağzıları yanmış.Yeni kart takınca yıkama yapmadı ,kokmaya başladı ,fişi çektim.Arıza program cıhazındamı ? Bu modelleri bilen arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum..:)
 
program cihazı arıza yapmış olsa bile en fazla kontakları iş görmez motor çevirmez. kart yakmaya sebep olmaz. her halükarda sıkınto motor ve kart ile ilgili görünüyor. kullanıldığı yer nemli banyo vs türü yerler ise buna sebep olmuş olabilir
 
Banyoda kullanıyorlar makinayı.Banyo küçük havalandırması yetersiz+ kartı naylonla sarmışlar,buhardan etkilenmemesi için.Aslında en büyük hatayı orada yapmışlar bence.Kayışı takmadan motor yıkama ve sıkma yaptı.kayışı takınca ve içi çamaşır doluyken sigorta attı ve kartın arkasındaki yollar yandı.Motoru birdaha kontrol edip direk çalıştırınca sonuç alamazsam program cıhazını değiştircem.
 
Bence matorda arizali.
 
Kanyak ve Elnur arkadaşlarımızın tahmin ettikleri gibi çıktı.Motor kollektörü kaçak yaptığı için sigorta atıyor ve kartı yakmış.Motor ve kartı değiştirdim sorun giderildi.
 
Kanyak ve Elnur arkadaşlarımızın tahmin ettikleri gibi çıktı.Motor kollektörü kaçak yaptığı için sigorta atıyor ve kartı yakmış.Motor ve kartı değiştirdim sorun giderildi.

Sık sık karşılaşılan bir sorun makine boş test edildiginde bir problem görülmez yükle test edildiginde kollektör aşırı şerare'den kaçak akımı attırır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst