BOSCH SGS 5302 bulaşık makinesi kartının neresi bozulur

ozcancan

Üye
Katılım
6 Eki 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
selam arkadaşlar..bosch sgs5302 marka bulaşık makinesi var suyu ısıtmıyor..makineyi komple söküp rezistansı inceledim ve sağlam olduğunu gördüm..ön paneldeki kartı çıkarttım lehimlerde çatlak yok..servis çağırdım kart değişecek dedi 170 ytl para istedi bende geri gönderdim..sorun kartın neresinde olabilir yada bana bu kartı ucuza bulabilecek birileri varmı:) umarım anlayan bilen birileri vardır..yardımlarınızı bekliyorum..teşekkürler:)
 
yokmu bilen:( servise boyunmu eycez şimdi
 
kartı sök rezistanstan karta gelen kabloyu kontrol ediniz.12v luk ısıtma rölesine iyi bakınız kontak uçlarının karta lehimlendiği bölgede lehim patlağı olabilir yada röle arızalıdır.
 
dün akşam sitede paylaşılan test programını çalıştırdım..suyu ısıttığını gördüm..makineyi tekrar 65 derecede çalıştırdım normal yıkama zamanının iki katında yıkadı kurutmayı yapamadı..suyu tam olarak ısıtmadığını düşünüyorum..şimdi kart ısıtma komudunu veriyor rezistans da çalışıyor..sorun nerde anlamadım..
Bakımcıı ilgilendiğin için teşekkür ederim:) kartı söküp her bir elemanın lehimlerini yeniledim..resiztansın üzerinde ona dokunan termostat gibi birşey var onun sağlam olduğunu nasıl kontrol edebilirim?
 
ısıtma yaparken emniyet termostatı kapalı devre olması lazım su yeterli ısınmadan açık devre oluyor olabilir.rezistansı devreden sadece rçle çıkarır eğer röle bırakmadan rezistansın elektriği kesiliyorsa termostatı kontrol ediniz 85 derecelik emniyet termostatı açık devre oluyor olabilir.
 
4 gündür hergün makineyi sökmekten sıkıldım..bunuda beceremezsem yapacak birşey yok artık..ilginiz için teşekkür ederim:)
 
Resistansa elektrik veren röleyi harekete geçiren 12v geliş yollarını kontrol et bu yollarda çatlak oluyor ve röle çekmiyor. O yollarda sorun yoksa röleyi söküp dışarıda test et.
 
sgs 5302 bulaşık makinasının kartı lazım arkadaşlar bulabilirmiyiz .
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kartı soktugun zaman kartta rezınstansı besleyen bır role olacak o role de %100 lehım boslugu vardır doldur sorunun tamamdır.
 
kart arızasını çamaşır makinasında yaşadım servis 80 lr istedi.kartı söküp elektronikçiye götürdüm zener diyot yanmış değiştirdi.işçilik dahil 5lr.elktronikçiye götür arıza tespitin daha kolay olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,689
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst