uysal_23 kullanıcısının son içeriği

  1. ABB Sürücüler

    Merhaba. ACS800 multidrive sürücünün 50.01 speed scaling parametresindeki rpm değerinin hesaplanması ile ilgili bilginiz varmıdır? 1489rpm motora bağlı 7,644 oranlı redüktör ve 1024 pulse encoder ile kullanılıyor.
  2. yabancı dil

    Atoll arkadaş doğru söylemiş. bizlerin burada gördüğü yabancı teknik adamlar, zaten ingilizceyi bilen adamlar. eminimki onların da ülkelerinde bizden daha kötü durumda olan teknisyenleri vardır. değil ingilizceyi, kendi mesleğini bile doğru yapamayan adamları vardır. biz burada sadece belli bir...
  3. DC/AC'ye çeviren konvertor ŞEMA

    arkadaşlar bu devredeki kullanılan 400w trafo, inverter için sarılmış olan özel bir trafomudur? yoksa bildiğimiz standart, 220 v. girişi ve 2x12 v. çıkışı olan tarfonun devreye ters bağlanmış halimidir?
  4. automation studio v 5.0 key i arıyorum

    Automation studio v5.0 programını indirdim ve kurdum ancak, programı çalıştırınca key soruyor. bu programın key ine nerden ulaşabilirim. veya bu program için keygen gibi bir programı olan varsa bana ulaştırabilirmi?
  5. S7200 similasyon

    selam arkadaşım. programı indirdim çalıştırınca key soruyor. nedir bunun keyi biliyormusun?
  6. Kaynak makinalarındaki(redresör) gibi tristörlerin kaynak akımını kontrol eden

    öncelikle scr (tristör) nin nasıl çalıştığını bilmen gerekiyor arkadaşım. ama bu şakilde çalışan makinalar özet olarak; tristörü çalıştırdığın alternatif akının faz açısını ayarlayan bir devre ile, kaynak akımının yüksekliğini veya düşüklüğünü tespit ediyorsun. eğer alternatif akımın 180...
  7. Sadece transistör kullanılarak yapılabilecek devreler!!

    aynı devreyi bc 547 ile yapmıştım ve çalışmadı. o yüzden eminmisin diye sormuştum, tekrardan denerim. link i daha detaylı inceledim. sağol. darılmaca olmasın, sorduklarımı yanlış anlama öğrenmeye çalışıyoruz (dikkatsiz olabilirim kusura bakma). ;)
  8. Sadece transistör kullanılarak yapılabilecek devreler!!

    inceledim. teşekkürler ancak bir sorum olacak. kondansatörler ne işe yarıyor burada? beyz e seri bağlamışsın. elektrolitik kondansatör bu şekilde bi işe yaramaz diye hatırlıyorum. dolayısıyla bu devre çalışmaz gibi görünüyor. sen bu devrenin çalıştığından eminmisin? deneme yaptınmı hiç?
  9. Sadece transistör kullanılarak yapılabilecek devreler!!

    ilginize teşekkürler arkadaşlar. demek istediğim şu aslında; transistörün kullanıldığı kritik devreleri veya devre katlarını gösteren devre şemaları istiyordum. yani uygulama yapabileceğim örnekler. mesela biz lisedeyken schmit trigger tetikleyiciler( eger yanılmıorsam) , flip flop lar, 7...
  10. Sadece transistör kullanılarak yapılabilecek devreler!!

    selam arkadaşlar. sadece transistörler kullanilarak yapilmiş olan devreler varmi elinizde? bana bunlarla ilgili devre şemalari lazim.
  11. RTC kartı nedir? nerede ne için kullanılır?

    arkadaşlar merhaba. RTC kartı ne için kullanılır ve ne işe yarar? bilgisi olan varsa bu konuda bişeyler yazabilirmi? teşekkürler
Geri
Üst