unknown3441 kullanıcısının son içeriği

  1. Telefon santralinin görevi? ( karel )

    merhaba abiler.. basit bir soru soracagım. Telefon santralinin görevi sınırlı sayıdaki dış hatları iç hatlara bağlamaktır. Telefon santralleri, günümüzde firmalar tarafından şirket içindeki haberleşmeyi gerçekleştirmek için tercih edilmektedir. Şirket içinde telefon kablolarının bağlanmasıyla...
  2. Telefon Tesisatı sıralaması ?

    selam abiler... Büyük bir açık alanda yapılar var diyelim 10 adet kafeterya,kafe, lokanta vs. Bunlara telefon hattı getirecek telekom... 10 bagımsız hat olarak... Telefon tesisatının sıralaması nasıl? yani telekomdan gelen hat ilk hangi kutuya giriyor.. sonra yapıların telefon dagıtım kutusuna...
  3. Trafolu Led spot nedir ??

    Led spot'ta trafolu nedir ? Bir usta bunu koymak yerine elektrik duy'u koydu ve içinede led armatür koydu.. Trafolu koymak yerine boyle yaptı.. Bunu niye yaptı duy koyarak ? ve trafolu led spot nedir ?
  4. Kabinli Generatör Boyutları Nedir?

    tesekkurler beton kosk için bu link tamam ama kabinli jeneratörler için boyle bir link var mı? 120 kVA'ya bakacağımda
  5. Kabinli Generatör Boyutları Nedir?

    tabiki işte 120 kVA jeneratör için boyutları nasıl bulabilirim ?
  6. Kabinli Generatör Boyutları Nedir?

    merhaba... mesela beton köşklerin boyutları bellidir... 7.20' ye 2,50.. Peki bu kabinli jeneratörlerin boyutları belli mi? 6 metreye 2 metre diye duymustum dogru mu?
  7. Havalandırma ( vrf sistemi yada ısıtıcı ) her katta eşit üflemesi?

    kanal boyutu biraz daha kücülerek basıncıda artırmıs oluyoruz o zaman bu mantıkla o sekilde dengeleniyor diyorsunuz anladım tesekkurler...
  8. Jeneratör ATS enversör şalter ( fotoğraflı )

    selamlar... bu yüklediğim fotografta ATS yazan kısım nedir? otomatik enversör transfer şalteri diye açılımı yazıyor...ve bu fotografı yorumlayacak birisi var mı acaba?
  9. Havalandırma ( vrf sistemi yada ısıtıcı ) her katta eşit üflemesi?

    merhabalar... 4 katlı bir okulun bodrumunda VRV sistemi için kazanlar kurulu diyelim.. Sıcak havayı yollayan kısım... bunlar üst katlara çıktıkça borulardan gelen hava üst kata gittikce mesafeden dolayı 1. kat ile 4. kata doğru azalması lazım... Nasıl eşit şiddetle her katta eşit üfleyebiliyor ?
  10. Sedaş ve Scada - scada'nın görevi?

    selamlar.. Genelde Sedaş trafo ile alakalı scada şartlarını sağlamalı demesinin amacı nedir? nedir bu scada tam olarak görevi nedir?
  11. Yüklenen aydınlatma projesine yorum?

    selam. Bu projede üstteki tali pano'dan hemen sol üstteki tuvalete mavi kablo ( linye ) gelmiş. Tüm sensörlere girmiş. Böylece hangi klozete girerlerse o yansın diye... Ama klozete girmedenki armatürler içinse hemen kapının yanındaki sensörlü armatüre koyu mavi ( linye ) panodan gelen kablo...
  12. Opal difüzor'lu ve cam elyaf'lı nedir ? ( armatürlerde )

    Genelde floresanlar için yada armatürler için Opal difüzor'lu ve cam elyaf'lı denir... Bu tabirler nedir ? Örneğin kare bir armatürün içinde ki reflektörün kare sayısının artması göz kamaştırma katsayısını düşürüyor… Buradaki reflöktör hangi kısım oluyor..
  13. Statik IP ile otomasyonda kontrol ?

    tesekkurler biraz daha ayrıntılı anlatsanız.. mesela portu dısarı açmak derken ?
  14. Enerji iletim hatlarının yer altına taşınması ?

    Haberlerde görüyoruz Enerji iletim hatlarının yer altına taşınması düşünülüyor.. arızalardan etkilenmemesi için.. Burdaki mantık nedir düşünülen nedir? Yada bunu nasıl yapabilirler sonucta her direk diğeri ile etkileşimde bunu yapmak zor değil mi?
  15. 3*1*500s/25 mm2 XLPE-AL kablosu açıklama?

    bana gerekli olan 3*1*500 olan kablo.. ikisi farklıysa o zaman gerek kalmadı : ) tesekkurler

Yeni mesajlar

Geri
Üst