Uğur ÇOTUK kullanıcısının son içeriği

  1. Uğur ÇOTUK

    Elektrik elektronik mühendisliği okuyorum sanırım hayat bitti artık

    Henüz 21 yaşınızdasınız, hayatın sıfır noktası benim için, hiç bir şey başlamamış, o yaşlarda neler düşündüğümü hatırlıyorum da aşağı yukarı aynı şeyleri düşünmüşüm, ama kendimde tek güvendiğim yetenek mücadele yeteneği, bu sadece bende olan bir yetenek değil, tüm insanlarda var sadece farkında...
  2. Uğur ÇOTUK

    X5 sayac trafo

    Normal ölçülerdeki bir sayaç ile yüksek akım çeken alıcıların sarfiyatını ölçebilirsiniz. kısaca bu şekilde anlatılabilir, daha detaylı bilgi edinmek isteseniz sayın zeybek üstadımız gerekli açıklamayı yapmış, faydalanabilirsiniz.
  3. Uğur ÇOTUK

    Tuhaf bir kapasitif ceza

    onuda yaptık L1 L2 yanıp sönüyordu düzelttik, değişen bir şey olmadı, ayrıca sayaç üreticisi faz sırasının ölçmeye etkisi olmadığını da söyledi.
  4. Uğur ÇOTUK

    Tuhaf bir kapasitif ceza

    evet çok doğru, bende sayaç yazılımında hata olduğunu düşünüyorum, öyleki sayacın çıkış uçlarını söktüm yani sayaç boşta ve gerilim altında, sabah endeks aldığımda kapasitif yine uçmuş, sanki özellikle kapasitif yazması için programlanmış gibi.
  5. Uğur ÇOTUK

    Tuhaf bir kapasitif ceza

    kompanzasyon takibini yaptığım bir torna dükkanının endeksleri 3 yıl boyunca düzgün bir şekilde ilerlerken, özel dağıtım şirketi (Akdeniz CK) sayaç değişimi yapmış, sayaç değişiminden sonra kapasitif endeks %300 e varan ceza yazmaya başladı. kompanzasyon panosunu kontrol ettim yapışan kontaktör...
  6. Uğur ÇOTUK

    Tuhaf bir kapasitif ceza

    Yakın zamanda elektrik sayacınız Tedaş tarafından değiştirildimi, (10 yıl sayaç pilinden dolayı) değiştirildi ise benim 3 aydır uğraştığım yeni sayacın sebepsiz ve açıklanamayan kapasitif ceza yazma konusu başınıza gelmiş olabilir.
  7. Uğur ÇOTUK

    Herşey kapalı ama kompenzasyon ve sayaç Rc kapasitif yazıyor ceza geliyor

    led ampullerde aynı kapasitif etkiyi gösterir, birde bilgisayar için ups (kesintisiz güç kaynağı) varsa ona da dikkat edin.
  8. Uğur ÇOTUK

    Herşey kapalı ama kompenzasyon ve sayaç Rc kapasitif yazıyor ceza geliyor

    günaydın, gece sabaha kadar çalışan led projektör varmı devrede, led projektörlerin sürücüleri genelde kapasitif etki gösterir.
  9. Uğur ÇOTUK

    Duvar elektrik borusu ve buat önerisi

    yapacağınız atölye hobi atölyesimi yoksa ciddi işler yapacağınız bir atölyemi. kullanılacak makineler trifazemi (sanayi elektriği) yoksa 220 v ile çalışan aletlermi olacak, ben olsam 16 lık boru, norm kasa, norm buat ve 16 lık spiral kullanırdım. 16 lık boru norm buat ve kasalara olur.
  10. Uğur ÇOTUK

    Elektrik kablosunda kopukluk olup olmadıgının tespiti.

    Günaydın arkadaşlar, ben bu tür arızaları elimde hiç bir test aleti yoksa, tecrübeme güvenerek kablonun en çok hareketli olduğu noktalara bakarım, genelde kablonun süpürgeye giriş yaptığı nokta çok sert hareketlere maruz kalır ve o noktadan kablonun biri mutlaka kopuk çıkar, ikinci noktada...
  11. Uğur ÇOTUK

    Kompanzasyon

    Zaferhalt denen vasıfsız eleman, önce amper nedir volt nedir öğren, ondan sonra bu forumdaki uzman üyelerden yardım iste. Daha bu iki terimin ne olduğunu bilmeden burada ukalalık etme. Senin gibi vasıfsızlarla bilgisini paylaşacak kimseyi bulamazsın burada. Bu forumu senin gibi Donanım Haber...
  12. Uğur ÇOTUK

    Kompanzasyon

    Çekilen amper 3-5 volt arası. Bu cümle her şeyi anlatıyor.
  13. Uğur ÇOTUK

    Kontrol sistemleri dersi için yardım 🚨

    Günaydın saygı değer arkadaşlarım, cevapları okuyunca, bilen bilmeyen birileri burada bilgimizi sattığımızı düşünecek. Oysa adabına göre sorulan sorulara, tecrübe ve bilgimizle nasıl birlik olup cevaplamaya çalıştığımızı dünya alem biliyor, yanlış anlaşılma olmasın. :)
  14. Uğur ÇOTUK

    Geri dönüş kamerası için parazit önleyici devre bu doğrumu sizce

    vw araçlarda kendi orjinal donanımına (ampuller gibi) gönderdiği elektrik akımı araç beyninden kontrollü gelir, ampulleri sürekli kontrol eder, bizim zannettiğimiz gibi ampule gelen elektrik temiz 12v değildir, 12v yanında kendi kontrolu için küçük frekanslar gönderir, parazit konusu buradan...
Geri
Üst