toyer kullanıcısının son içeriği

  1. toyer

    İş Bulamama Psikolojisi

    Allah yar ve yardımcınız olsun. Umutsuzluğa kapılmayın. Yapmak istediğiniz iş, yetenekleriniz ve ilgi duyduğunuz alan üzerine bir işle çalışma hayatınıza atılınız. İş olsun torba dolsun diye düşünmeyin.
  2. toyer

    Multimetre tavsiyesi

    Akım ölçme kısmında genellikle seramik sigorta olur koruma amaçlı. o sigorta yanmıştır. Diğer kısımlara zarar gelmemiştir diye düşünüyorum. içini acın. görürsünüz sigortayı. (10A ve mA gibi ölçümü yapan bir ölçü alatiyse 2 adet sigorta vardır. )
  3. toyer

    Bosch buzdolabı bulunamayan arıza

    bir kere tak yapıp duruyor mu yoksa surekli geliyor mu? yani tak tak tak yapmaya devam ediyor mu?
  4. toyer

    Doğru topraklama nasıl yapılır

    Nötr kayması oluşur doğrudur. Mantığımın almadığı konu şu. Yıldız noktası (nötr) toprakta üç faz kısmında toprakta. Eve faz-nötr (yıldız noktası) geliyor. Yani toprak geliyor nötr olarak. Evde de toprak yapıyoruz. 2 side toprak. Tek nokta. Tek noktada potansiyel fark nasıl oluşabilir ? (...
  5. toyer

    Doğru topraklama nasıl yapılır

    yıldız noktası (nötr) topraklan mıyor mu ? Bu durumda nötr ile toprak arasındaki voltaj nasıl değişiyor ?
  6. toyer

    Devre Teorisi Ödev

    sınavlara da girelim mi sizin yerinize ?
  7. toyer

    Ankara da oturan bit pazarına giden arkadaşlar

    https://www.birikimpilleri.net/pil-gruplama-ekipmanlari/pil-koruma-devresi-bms/4-hucreli/prd-power-xtra-li-ionli-po-pcm-14-8v-4-cell-2-5-a-lithium-devre?gclid=Cj0KCQjw5rbsBRCFARIsAGEYRwd8ww3j29N-xkchs9UrZKL3-OjKYywwN32tC95Tt3oD-FUSw0OxIzcaAirvEALw_wcB...
  8. toyer

    Analog dönüştürücü ihtiyacım

    direçlerle gerilim bölücü yapın bağlayın. :)
  9. toyer

    Solar şarj regülatörleri ( MPPT , PWM , v.s. )

    Bu seçim size ait. Ben sadece bu sisteme MPPT kullanılır mı sorusuna cevap vermeye çalıştım. MPPT kullanırsanız daha fazla enerji depolayabilirsiniz. Bu depolanan fazla enerji yaptığınız mPPT masrafına değer mi ? Bu sizin kararınız.
  10. toyer

    Solar şarj regülatörleri ( MPPT , PWM , v.s. )

    400 Watt lık solar panel verim , güneş durumu vesaire düşünürsek 350 watt verse yada daha az. bu durumda bu enerjiyi aküye depolayabilirsiniz. MPPT kullanmanız faydalı olur. 200x12=2400 W 350 x 6 saat güneşlenme deseniz =2100Watt. MPPT kullamanız faydalı olur.
  11. toyer

    42 Volt DC için Transistör Önerisi

    o şekilde bir uygulama olmaz. boş motor döndürsen dahi transistörün ısınır. düşük devirlerde... (yani transistörün linear bolgenin başlarında iken, tam açılmamış iken) 555 timer la kare dalga üret. bu kare dalgayı pot ile ayarlanabilir hale getir. kare dalga çıkışını transistor base sine...
  12. toyer

    42 Volt DC için Transistör Önerisi

    transistörü on off kullanmanız lazım. pwm uygulayarak. transistörü linear mode da kullanırsanız transistörünüz aşırı ısınır ve yanar.
  13. toyer

    18 btu klima

    motor ne kadar akım çekiyor ona bakın. belki sargılarında sorun vardır
Geri
Üst