tossun2008 kullanıcısının son içeriği

  1. tossun2008

    Haydi gelin fotoğraflarımızı koyalım...

    geçmiş olsun. küçük bir dikkatsizlik sonrasında kaçınılmaz bir durum olmuş sanırım. Sphero potası tamir edilip de pişirilmeden konulmuşsa normaldir.
  2. tossun2008

    İndüksiyon Ocağını Yeniden Keşif Eden Adam

    birde o esnada saatine baksaya..
  3. tossun2008

    İndüksiyon ısıtma 1800 derece elde etme

    ergitilen malzemenin Liquidus (katıdan,sıvıya geçilen) sıcaklığından sonra genellikle ısınma lineer gider ancak kayıplar üstel bir grafikte oluşur.
  4. tossun2008

    O.g trafo arızası hermetik tip

    ya da OG tarafından fazın biri gelmiyordur.
  5. tossun2008

    Dirençle ilgili bir sorum var

    Ben şöyle anlatayım. ikinci direnci bağladığınızda ledin parlaklığı azalıyordur. Buda Direncin işe yaradığını gösterir. Çünkü bağladığın ledin tipine göre ledler 1,6 ila 1,9V aralığında yanar. o ledin 100% performans lı yanabilmesi için gerekli akımı verdiğinde bu gerilimleri görebilirsiniz...
  6. tossun2008

    Start-Stop Ve Mühürleme Devresi

    Ne kadar kaliteli olursa olsun. eğer herhangi bir işin basit bir yolu var ve onun yerine saç baş yolduracak bir şema varsa o arkadaşın eğitime ihtiyacı vardır. bu örnek program olması o devreyi yapmayı zorlaştırmaya ihtiyacı yoktur. Unutmayın ki Çok iyi, iyinin düşmanıdır.
  7. tossun2008

    Start-Stop Ve Mühürleme Devresi

    Eğer 3KW lık motorunuz çok fazla devreye girip çıkmıyorsa yıldız üçgen yapmanıza gerek yok bence. direkt olarak üçgen kaldırın yeterli bence. Bu şemayı çizen arkadaş işleri epey bi yokuşa sürmüş ve bir sürü gereksiz bağlantılar yapmış, Ayrıca termik arıza sinyali ürettiğinde motorları...
  8. tossun2008

    Start-Stop Ve Mühürleme Devresi

    ektekine benzer yapmakta fayda var.
  9. tossun2008

    Start-Stop Ve Mühürleme Devresi

    Hayır böyle değil. Bir önceki haldeki çiziminizdeki kumanda kısmının L girişi Motor korumanın 2 numarasına bağlanacak
  10. tossun2008

    Plc ve röleler üzerinde parazit oluşması

    Hayır Muhtemelen ben anlatamamış demekki. Rölenin bobinini PLC Çıkışının yanına koyacaksınız. rölenin kontağını kuru kontak mantığı ile organize ederseniz daha kolay olur.
  11. tossun2008

    plc yazılımı hakkında

    yeni nesil PLC lerde çoğunlukla SCL dilini kullanılmaya başlandı. bu sayede küçük değişikliklerle bu dili destekleyen tüm PLC lerde aynı kodu kullanabilirsin.
  12. tossun2008

    Plc ve röleler üzerinde parazit oluşması

    Triac yerine normal röle kullanın, rölelerin kontak kablolarını da her birini burgulu şekilde kontaklara ayrı ayrı girin.
  13. tossun2008

    SCL dili

    SCL dili "C" diline çok benzer. eğer PLC programlarının Helplerini okursanız faydalı olacaktır.
  14. tossun2008

    Start-Stop Ve Mühürleme Devresi

    Kumanda gerilimini Motor koruma rölesinden sonra alırsanız Motor koruma herhangi bir sebeple devreyi açmak istediğinde kontaktörde bırakacaktır. bu sayede mühürlü olan kontaktör bırakmış, devre başlangış konumuna dönmüş olacaktır.
  15. tossun2008

    Elektrik ark ocağı güç kaynağı

    220 Volt üzerinden dimmer ile gerilimi düşürüp eğer herhangi bir trafoya gerilim verirseniz trafodan ilk anda kare dalga akım geçmek isteyecek ve aşırı derecede bir harmoniğe sebep olup devre çok kısa bir sürede kendini imha edecektir. Ayrıca ark ocaklarında DC güç kaynağı kullanılmaz...
Geri
Üst