Tong Yagbu kullanıcısının son içeriği

  1. PLC/RTU Trafo SCADA

    Merhabalar. Üniversite öğrencisiyim. Proje için OG/AG trafo noktalarının SCADA uygulamasını yapmak istiyorum. Araştırmalarım sonucunda bu uygulamalarda plc yerine rtu kullanıldığını gördüm. Tabi okullarda plc setleri var lakin rtu hakkında en ufak bilgim yok denebilir. Bu yüzden plc ile yapsam...
  2. Topraklama Hesabı

    Hayırlı günler. Öğrenciyim ve proje ödevim var. Hesap yaparken aklıma takıldı. Malzeme olarak galvaniz veya bakır kullanıyoruz ama bu iki malzemenin dirençleri farklı değil mi? Hesaplarken ikisininde uzunluğu ele alıyoruz bi sormak istedim.
  3. Kontrol Trafosu Nedir?

    üstadım 3 fazlının herhangi bir fazı ile 220v besleme yapılmıyor mu?
  4. Kontrol Trafosu Nedir?

    Panonun içinde kontrol trafosu gördüm 400v/230v yazıyordu ne için kullanılıyor kontrol trafosu?
  5. PLC Pano Hakkında Bilgi

    Aynen merakımdan sordum. Internetten arayınca sadece pano imalati yapan siteler cikiyor. Istedigim sadece temel bilgi. Mesela plc bagli yaninda dijital cikis cihazi gibi 100.0 100.1 diye devam eden yazilar ve led isiklari var. Panonun altinda R2S9.1 R2S9.2 baglantilar var bunlar nedir tam...
  6. Online UPS ve Redresör

    Arkadaşlar bugün bir sistem gördüm. Online UPS ile redresör bağlanmış. Zaten UPS nin içinde doğrultucu var. Ne amaç ile kullanılmış olabilir?
  7. PLC Pano Hakkında Bilgi

    İnternette bilgi bulamadım plc panolar hakkında nerden edinebilirim?
  8. MCC ve PLC Panoları

    Merhaba arkadaşlar. Staj yaparken MCC ve PLC panolarını gösterdiler. Motorların CCR odasından kontrol edilerek çalıştırıldığı söylendi. Bilmediğimden nasıl çalıştığını sorduğumda panoları gösteren sistemlerin hazır geldiğini kendisininde bilmediğini söyledi. İnternetten araştırma yaptım pek iç...
  9. Deşarj Bobininin Farkı ?

    Cevaplar için teşekkür ederim lakin bu durumu teknik olarak açıklayabilecek var mı?
  10. Deşarj Bobininin Farkı ?

    Arkadaşlar bu deşarj bobinin deşarj direncinden farkı ney ikiside kondansatördeki gerilimi boşaltmak için kullanılıyor. Farkı ney acaba ?
  11. Güç ve Gerilim Trafosunun Farkı ?

    Merhabalar staj defteri yazıyorum bu aralar yazarken aklıma takıldı soru ikiside gerilimi düşürmek için kullanılıyor farkı nedir anlamadım ?
  12. Doluluk oranını tespit eden alet

    Teşekkür ederim cevaplarınız için aradığım cihaz sitrans lr560 mış.
  13. Doluluk oranını tespit eden alet

    Çimento fabrikasında bir cihaz vardı. Siemens marka. Doluluk oranini tespit edip kontrol binasina bunu yüzde olarak iletiyormuş. Bunker mi dediler adına internetten araştirdim bulamadim adını yardimci olacak var mi?
  14. Elektrik sorumu cozebilirmisiniz ?

    Elektrik ogrencisiyim soruyu cozemedim konu dogru yerde mi bilmiyorum yardimci olabilirmisiniz
Geri
Üst