tknsyn kullanıcısının son içeriği

  1. tknsyn

    Evde Elektronik Aygıtlar Bozuluyor ve sigorta atıyor

    Bu çok bilinmeyenli denklemin bilinmeyenlerini azaltmak gerekiyor. Anlayan iyi bir elektrikçi bulmadan olmaz. İlk önce nötr sağlıklı olarak var mı yok mu bunun ispatı gerekir. Sonra günlük, haftalık , aylık gerilim seviyeleri nedir.
  2. tknsyn

    Termosifon yerine Şofben kullanabilir miyim?

    Bu iş için ani su ısıtıcısı banyo şofbeni kullanmak çok daha ekonomik ve uzun ömürlüdür. Ben sıradan bir sofbene Ali express den aldığım bir akış şalteri ve kontaktör ilave ederek , merkezi su ısıtıcısı olarak kullanmaktayım. Ülkemizde satılan sofbenlerin neredeyse tamamı akış şalteri içermiyor...
  3. tknsyn

    Çevre betonu içinde kullanılacak boru tipi ve yeraltı buat

    Merhaba, çelik spiral zamanla çürür ve tıkanır. İlk başlarda ise tırtıklı yapısı işçiliği zorlaştırır. Gerek maliyet açısından,gerek işçılık ve kolaylik açısından kötü bir seçimdir. Plastik boru her yönden en uygun olanıdır. Galvanizli topraklama malzemeleri ile ilgili olarak; elektro galveniz...
  4. tknsyn

    Çevre betonu içinde kullanılacak boru tipi ve yeraltı buat

    Merhaba, çelik spiral iyi bir tercih değil. Korige borusu veya plastik kangal boru kullanmalısınız. Topraklama için kaplama çubuk yanlış tercih, bakır geçme çelik çubuk veya bakır ağ yada sıcak galvaniz kaplı malzemeler doğru tercihler olur. Buatlar bence küçük, iki misli daha büyük olsa iyi...
  5. tknsyn

    Bağlantı Hücresinin Gorevi

    Dağıtım şirketleri sizin köşkten çıkışlı, başka bir yerlere enerji vermek için bu gibi isteklerde bulunabiliyorlar. Yapabilecek bir şey yok. Durum onların yetkisinde.
  6. tknsyn

    Dalgıç pompada motor sürücüsü

    En optimum çözüm, suyu önce, yüksek bir konuma koyacağınız su deposuna basın . Daha sonra depo çıkışından damlamalara bağlantı verin.
  7. tknsyn

    çift kablolu motor çift sargılı mı olur?

    Evet tek kablo ve üçgen baglanacak
  8. tknsyn

    Orta Gerilim Hucre Dizilimi Hk.

    Böyle bir amaç için; iki adet otoproduktor hücre kullanılabilir. Hücrenin birine şebeke ana beslemesi girer, diğerine jeneratör den 0,4 ile trafoya girip OG olarak çıkan hat girer. Bir adet fider yönetim rolesi de transferi gerçekleştirir.
  9. tknsyn

    Orta Gerilim Hucre Dizilimi Hk.

    Kublaj hücresi ne alaka anlamadım. Anladığım kadarıyla size kublaj hücresi gerekmez. Ölçü hücresi ise, hemen ana giriş hücresinin bitişiğinde olmalıdır.
  10. tknsyn

    Kısa devre yapıyorum sigorta atmıyor

    Merhaba, muhtemelen kötü bir toprak hattınız var. Nötr diye bildiğiniz hat, aslında nötr değil de kötü bir topraklamaya benziyor.
  11. tknsyn

    Birisi akıl versin ne olur?

    Sami Bey'in görüşlerine katılıyorum. Acele etmeyin. Piyasaya İlk adımı atmışsıniz. Bulunduğunuz yerdeki talepler doğrultusunda zaman içinde şekillenmeler olacaktır. Malzeme satışı ise başlı başına yüksek sermaye gerektiren bir iştir. O nedenle tavsiye etmiyorum. Ama sürekli iştigal ettiğiniz...
  12. tknsyn

    Otomatik Şebeke- Jeneratör Transfer Panosu

    En ideal olan hazır ATS , daha sonra ise motorlu TMŞ ler, nihayetinde klasik kontaktorler ile yapilmasidir. Mümkün ise kontaktor tercih etmeyin. İllaki zamanla zirilti, gürültü yapıyor.
  13. tknsyn

    Eski eve topraklama ve kaçık akim

    Düşündüğünüz şekilde yapabilirsiniz. Tesisat belki uygun ise kaçak akım rolesini tüm tesis için denesenoz iyi olur
  14. tknsyn

    Avize Bağlantısı

    Muhtemelen lamba hatları birinden diğerine geçişli gibi, ayrıca nötr hatlarını karıştırmış gibisiniz. Faz ve nötr hatlarını kontrol kalemi ile değil, ölçü alet ile doğru tesbit etmek gerekiyor. Bir elektrikçi bulmanız daha uygun olacaktır.
  15. tknsyn

    Motor sürücüsü kablolarının erimesi

    Panoya bir adet analizör kazandırın. Olctugunuz harmonik seviyesine uygun değerde seri reaktörleri sürücülerin önüne takın. En ekonomik böyle çözülür.
Geri
Üst