Semiyun kullanıcısının son içeriği

  1. Dahlender motor ileri-hızlı / geri-yavaş çalıştırma

    Herkese Merhaba Elimde çift kademeli 3kw lık dahlender motor mevcut bu motoru ileri dönerken hızlı geri dönerken yavaş dönmesini nasıl sağlayabilirim ? Şöyle bir çizim yaptım fakat ne kadar doğru bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  2. Mıcro c kutuphane sorunu

    Herkese Merhaba MikroC programında ds3231.c adlı kütüphaneyi eklemeye çalışıyorum ana kod ile aynı klasörde olmasına rağmen aynı hatayı alıyorum aldığım hata şu: Acaba nerede hata yapıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  3. Delta run ışığı

    Hocam sıkıntı başkaymış plcnin üst kapağını bastırdım ışık yanmaya başladı bir temassızlık var sanırım ledde
  4. Delta run ışığı

    Herkese Merhaba Elimde delta DVP20SX2 PLC var programdan online oluyorum run moduna geçiyor plcyi tanıyor hiçbir sorun yok ama plc üzerindeki run ışığı yanmıyor.Sadece power ve rs232 haberleşme ışığı yanıp sönüyor.RUN ışığının yanmamasının sebebi nedir acaba ?
  5. Pıc ıle akım tespiti (dijital olarak)

    Hocam analog olan bir modele geçicem mecburen yardımınız için teşekkür ederim.
  6. Pıc ıle akım tespiti (dijital olarak)

    Hocam ilgilendiğiniz için teşekkür ederim şimdi 7 segment 4 digit bir display kullanıyorum o yüzden komparatör bacaklarım dolu sayac durdurma girişim var sadece bu girişe okutmam gerekiyor akım sinyalini 0 yada 1 olarak komparatörü kullanmadan yapmak mümkün mü ?
  7. Pıc ıle akım tespiti (dijital olarak)

    Hocam peki şönt direnci kullansam atıyorum balast çalışırken şönt direnci üzerinden 100mV luk bir değer okudum bu 100mV değeri opamp ile 0-5V luk logic seviyeyi çıkartmam mümkün mü ?
  8. Pıc ıle akım tespiti (dijital olarak)

    Acs712 analog okuma yapiyor bendeki picde analog yok acs712 ile belli seviyeden sonra 1 sinyalini vermesini saglayabilirmiyim
  9. Pıc ıle akım tespiti (dijital olarak)

    Herkese merhaba PIC ile bir saat sayacı uygulaması yapıyorum elektronik bir balast karttan lambayı tetiklediği an 1 sinyali alarak sayacın saymasını, arızaya geçtiğinde yada lamba çıkarıldığında 0 sinyali alarak sayacın durmasını istiyorum.Bunun için lambadan akım okumam gerekiyor bu akım...
  10. Pıc ınput sorunsalı

    TRISA=1 yazıldığında bildiğim kadarıyla bütün PORTA giriş olarak ayarlanıyor fakat öyle çalışmadı (0b11111111) şeklinde her portu ayrı ayrı yazınca çalıştı.
  11. Pıc ınput sorunsalı

    Yazdım hocam.
  12. Pıc ınput sorunsalı

    Herkese merhaba PIC16F628 ile yaptığım bir proje var 74HC165 kullanarak inputları çokluyorum fakat HC165 in serial out bacağını PIC ' in RA3 bacağına bağladığımda değer okumuyor.Eğer RA0 bacağına bağlarsam sorunsuz bir şekilde çalışıyor.Kodlamada herhangi bir sıkıntı yok pinleri doğru...
  13. Proteus Kaydetme Sorunu

    İyi günler proteusda 5dk çalıştıktan sonra program kayıt yapmaz hale geliyor yaptığım herşey çöpe gidiyor internetteki çoğu sürümü denedim fakat devamlı aynı sorun var çözümünü bilen varmıdır ?
  14. Inverter Saf Sinüs

    Herkese merhaba modifiye sinüs bir inverter ac çıkışına kondansatör bağlayarak saf sinüse yakın bir sinyal elde mümkünmüdür? İnternetten baktığım devrelerde ac çıkışa sadece bir veya iki kondansatör bağlayarak saf sinüs devresi demişler fakat satılan inverterlara baktığımız zaman modifiye sinüs...
Geri
Üst