sanli kullanıcısının son içeriği

  1. konik rotorlu asenkron motor

    Çok eski bir tesiste konik rotorlu ve çift devirli motor var,bu motoru sökmek ve yerine basit bir asenkron motor ve inverterle tesisi çalıştırmak istiyoruz böyle bir uygulama yapan arkadaş var mı?
  2. PID kontrol cihazlarının çıkışları hk?

    Cihaz parametrelerinde öyle bir seçenek olabilir ona aldırmayın,mühim olan hardware olarak mecut mu? Buna benzer bir olay yıllar önce başıma geldi,Honeywell cihazda ikinci bir alarm çıkışı parametrik olarak vardı ama gerçekte yoktu.;)
  3. varyak ile asenkron motor hız kontrolü

    Eskiden,yani güç elektroniği henüz gelişmemişken insanlar çaresizlikten her yolu denemişler,asenkron motorlarda kayma diye bir şey vardır ve bununla oynayarak sınırlı bir devir ayarı yapmak mümkün,büyük bir ihtimalle varyak dediğiniz şey odur,tavsiyem hemen onu söküp atmanız ve bir sürücü...
  4. Ampere göre devir ayarı nasıl yapacaz?

    Forumda PID kontrol ile ilgili bilgiler var,ve artık hemen hemen bütün sürücülerde PID makro standart,on-off kontrol mantığıyla güzel sonuçlara ulaşamayacağını düşünüyorum.Eğer sürücü parametre ayarlarıyla uğraşmak istemiyorum dersen basit bir auto tuning özelliği olan bir cihazı (enda,emko...
  5. invertör ile konvertör arasındaki fark

    Bu konudaki kavram karmaşası doğal bence,öyle bir şey ki;driver-sürücü doğru,hız kontrol cihazı doğru,inverter doğru,konvertör doğru,yani bakış açısına göre hepsi doğru.
  6. Foruma çok sayıda mesaj göndermiş olmak bir derecelendirme kriteri midir ?

    Haklısınız, ilginize teşekkür ederim,zannederim biraz fevri davrandım.
  7. Ustalık bu mudur?

    Bu da fakirin yaptığı bir pano, ;)makina imalatçılarına selamlar Tabiki,her zamanki gibi TEMPA, panoda bence 10 numara bütün arkadaşlara tavsiye ederim.
  8. Kendi Yaptığımız Hatalar

    :D Sana birşey olmasın sevgili dostcan,ama Avrupa Birliği normlarına yavaş yavaş geçiyoruz ve özellikle makina elektriğinde 24v. artık standartlaşıyor,daha dikkatli ol bence;)
  9. Üye Arkadaşlar Hangi Sektörde Çalışmakta!

    Balıkesir'de kendime ait (kendime ait derken yanlış anlaşılmasın,dükkan sahibi denilen bir gerçek var hayatımda) 1993 yılından beri tabiri caizse tırmalıyorum,Allah bugünlerimizi aratmasın, Balıkesir'de herhangi bir işi olan arkadaşlar mesaj gönderirlerse elimden geldiği kadar yardımcı olmaya...
  10. Foruma çok sayıda mesaj göndermiş olmak bir derecelendirme kriteri midir ?

    Sn. Fahri Yetiş ile polemiğe girmek benim haddim değil,ben sadece yanlış bilgiler veren birisi üst mertebelere gelememeli diye düşünüyorum çünkü biliyorum ki,pek çok öğrenci,çırak v.s. buradan bilgileniyor.
  11. Foruma çok sayıda mesaj göndermiş olmak bir derecelendirme kriteri midir ?

    Benim söylemek istediğimi tamamen ters anlamışsınız,ben iki mesaj bile derken Sn. Fahri Yetiş iki mesajıyla bile ne kadar paylaşımcı ve bilgili olduğunu ortaya koyar,yani iki tane dahi mesajı olsa, bu onu hemen anında uzman üye ,profesyonel üye konumuna getirmelidir anlamında,umarım ifade...
  12. Foruma çok sayıda mesaj göndermiş olmak bir derecelendirme kriteri midir ?

    Sayın forum yöneticileri, Ben burada bir adaletsizlik seziyorum,bunu en iyi şu örnekle açıklayabilirim;mesela Sn. Fahri Yetiş iki adet bile mesaj gönderse onursal üyedir,profesyonel üyedir,uzman üyedir v.s. Yani demek istediğim kısaca -Kime göre ve neye göre-
  13. Nötr hattı koptuğunda cihazlarımızın zarar görmemesi için ne yapabiliriz?

    Bu neden bir türlü anlaşılamaz ve neden -nötr hattı koparsa kopsun ne olacak ki? -diyenler profesyonel statüsündedir anlayabilmiş değilim.
  14. Kendi Yaptığımız Hatalar

    Bir itiraf da benden,fişek sigorta kutusuna alttan giriş yapmışım dalgınlıkla,yani sigorta atsa ve birisi değiştirmek istese enerji altında kalacaktı.Ertesi günü Allah'tan farkettim ve hemen bağlantıyı değiştirdim.
Geri
Üst