salserol kullanıcısının son içeriği

  1. Isıtma birim maliyetler

    d&r ve bir kaç gazete bayisine sordum.. maalesef böyle bir dergi bulamadım..Adresimi versem acaba bana yollayabilirmisiniz?
  2. Isıtma birim maliyetler

    selamlar.. elektrik- klima- doğal gaz- tüp gaz- kömür vb. kalemlerin 1kw ısıtma birim maliyetleri hakkında bilgisi olan var mı??
  3. Trafo köşklerindeki veya direklerindeki beyaz kutu nedir?

    bazı O.G trafo merkezlerinde ve ya trafo köşklerinde her bir faza bağlı busing-izolatörü olan 30 x 60 x50 cm ebatlarında bayaz kutular mevcut. sanki hat burada bitiyor gibi bir izlenim edindim...sizce bu ne olabilir ??
  4. 2 Faz birbirine temas ederse neden patlar ?

    çaliştiğim mağazanın açılış tadilatı sırasında bu olay meydana geldi.. elektrikçi arkadaş aynan çizgi filimlerindeki gibi simsiyah bir suratla geldi.. mağazanı sigortaları , apartmanın bıçak sigortaları ve hatta mahallenin trafo merkezindeki sigorta atti..
  5. 2 Faz birbirine temas ederse neden patlar ?

    2 farklı faz birbirine temas ederse neden patlama olur ? Teşekkürler
  6. maksimum demand

    selamlar.. trifaze elektrik sayaçlarında maksimum demand diye bir kısım var. bende bu 5,567 gözüküyor. maksimum demand neyi ifade ediyor.
  7. voltajın ev aletlerine etkisi

    selamlar .. hani hep duyarız "kusura bakmayın voltaj kaynaklı arızadan dolayı, garanti kapsam dışı". Bu tip arızalar yüksek voltajdan mı yoksa düşük voltajdan mı kaynaklanır. Düşük ve yüksek voltajın motor ve elektronik devre kartları üzerinde nasıl bir etkileri vardır. ülkemizde satılan...
  8. jeneratörün eve bağlantısı.

    elektrikçim benzinli portatif cihazların otomatik transfer panosuna bağlanmasını tavsiye etmedi. çünkü motor soğuk olduğu zaman birisinin jigleyi çekmesi lazım mış.
  9. jeneratör seçimi?

    ;D ;D dpolama için yeter ..ama çalışınca ısınacak alet..
  10. voltaj ile ilgili bir soru

    Geçen gün yanık kablo kokusu gelmeye başlayınca,sigorta ve kaçak akım rölesinin bulunduğun panonun ön kapağını söktük. dönen nötr hatlar demeti 3lük kablo ile kublaj yapılmış ve kaçak akım rölesine giriş yapmış. o kablo erimiş ve rölenin nötr pabuçları yanmış. yeni röle alındı ve kablo 6 lık...
  11. jeneratörün eve bağlantısı.

    selamlar arkadaşlar.. en sonunda aksa marka 7000e serisi jeneratör satın aldım..cihazın üzerinde 3 adet 220 voltluk priz mevcut. bu jeneratörü eve 1-0-2 pako şalter ile eve bağlatmayı düşünüyorum. müstakil evimde maalesef küçük bir sıva altı pano takıldığı için yer yokluğundan dolayı pako...
  12. demeraj

    selamlar.. inverter tipi klimalar devir artırımı yaptıkları için daha az mı demeraj akımı çekerler. teşekkürler.
  13. jeneratör seçimi?

    jeneratörün ölçüleri (Boy x En x Yükseklik)=720 x 550 x 690
  14. jeneratör seçimi?

    yanıtlarınız için teşekür ederim.. en sonunda aksa marka 7000e serisi jeneratör satın aldım..cihazın üzerinde 3 adet 220 voltluk priz mevcut. bu jeneratörü eve 1-0-2 pako şalter ile eve bağlatmayı düşünüyorum. müstakil evimde maalesef küçük bir sıva altı pano takıldığı için yer yokluğundan...
  15. jeneratör seçimi?

    selamlar kolay gelsin.. müstakil bir ev için jeneratör seçerken nelere dikkat edilmesi lazım..? seçerken tri faze mi yoksa mono faze seçmek mi gerekiyor ?? teşekkürler..
Geri
Üst