runhek kullanıcısının son içeriği

  1. Yerli PLC üretimi, hem de %100

    Aklıma vw golf'un "Efsaneler ölmez sadece şekil değiştirir" reklamı geldi. Bahsedilen PLC'nin şekli aynı ismi değişmiş.
  2. step motor sürücüsü

    Gönderdiğin pulse genliğini veya sürücü üzerindeki switch ayarlarından pulse bölme oranlarını değiştirmeyi deneyebilirsin. Pulse genliğin çok dar ise motor ard arda adım kaçırıyor olabilir.
  3. Mikrodev Plc Ödüllü Programlama Yarışması

    Sitede güncel version içinde yardım sekmesinden dökümanları görebilirsiniz. Mikrodiagram: http://mikrodev.com/programs/mikrosetup.rar Mikrodiagram: Mikrodiagram El Kitabı adresinden ya da http://mikrodev.com/pdf/PLC%20Kullanma%20Klavuzu.pdf linklerinden gerekli dökümanları bulabilirsiniz.
  4. Mikrodev Plc Ödüllü Programlama Yarışması

    Sizi yarışma koşulları madde 10'a sevkediyorum.
  5. Mikrodev Plc Ödüllü Programlama Yarışması

    Mantık şu şekilde: kuyu seviyesi referansın altında veya üstündeyse önce aynı gruptakine takviye/tahliye işlemi yapıp, eğer aynı gruba takviye/tahliye yapılamıyorsa diğer gruptaki en yakın kuyuya takviye/tahliye işlemi yapılması gerekiyor. puan cetvelindeki işlemler referans alınabilir
  6. Mikrodev Plc Ödüllü Programlama Yarışması

    Haberleşme için 2 blok ekleyip birbirine bağlamak yeterli. blok üzerlerine çift tıklayarak gerekli parametreler blok içinden ayarlanabilmekte. TCP IP,port, RTU baud rate vs.
  7. Mikrodev Plc Ödüllü Programlama Yarışması

    Gruplama isimlendirmesi için örnek bir diagram oluşturulmuş.
  8. Su kuyusu tasarımından başlangıç örnekleri

    Puan cetveline göre yukarıda 25 puan duruyor gibi
  9. Mikrodev Plc Ödüllü Programlama Yarışması

    Gençler ladder gibi önce otur mantığını kavra sonra işleme başla gibi değil. Sadece sürükle bırak. Örneğin astrozamanlayıcı için zamanlayıcı bloğu içerisinden astrozamanlayıcıyı sürükle bırak, üzerinde çift tıkla enlem boylam gir, çıkışınıda lamba çıkışı olarak kullanacağın röle/ dijital çıkışa...
  10. Mikrodev Plc Ödüllü Programlama Yarışması

    Uygulamadaki, sıkıntılar neler?
  11. Mikrodev Plc Ödüllü Programlama Yarışması

    Kuyu oldukları için doğal ortamdan(yağmur/kar suyu gibi) sular gelmektedir. Bahsedilen algoritmaya göre kuyu seviyesi kontrolü yapılacak. Su tüketimini ise şebekelere dağıtılan su depoları gibi düşünebilirsiniz.
  12. Mikrodev Plc Ödüllü Programlama Yarışması

    Yardım sekmesine tıklayarak detaylı tüm bilgilere ulaşabilirsin. Sorularını da Mikrodev PLC - Program & Dökümanlar | Kontrolkalemi.Com Otomasyon Forumu sorabilirsin.
  13. Mikrodev Plc Ödüllü Programlama Yarışması

    Değerlendirme imkansız olur. Bu yarışmada neye ne kadar puan verileceği bile açıkça belirtilmiş.
  14. Mikrodev Plc Ödüllü Programlama Yarışması

    3-5 saatinizi ayırsanız çok rahat adapte olabilirsiniz. Sürükle bırak ile programlama yapılıyor. 2 blokla modbus tcp ve rtu protokolleri kullanılabiliyor vs. sorularınızı Mikrodev PLC - Program & Dökümanlar | Kontrolkalemi.Com Otomasyon Forumu sorabilirsiniz.
Geri
Üst