rsimsek kullanıcısının son içeriği

  1. Garaj kumandası programlama konusunda, yardımcı olabilecek kimse var mı?

    Bence birini emanet alıp anahtarcılara sorun. Muhtemelen kopyalarlar.
  2. Jel akü

    Bendeki LFP akü üzerinde 2000 çevrim yazıyor.
  3. PWM Solar Şarj Kontrol Cihazı İçin Minumum Bütçeli Sistem Önerisi

    Öneri amaca ve ihtiyaca bağlı. Proje diyorsanız standart 12 volt panel ile başlanabilir. Yalnız güneş takip sistemi mekanizması ne boyutta olacaksa bence o noktadan başlayın. Böyle bir düzeneğe karar verdikten sonra panel ve akü seçimi yapabilirsiniz. 12 ve 24 volt ya da katları için solar şarj...
  4. Kacak akim rolesi kaldirinca tekrar atiyor

    Ana sigorta kapalıyken veya daire sigortaları kapalıyken tutmuyorsa arızalanmıştır. Yine de bağlantıların kontrol edilmesi ve sıkılması lazım. Sonuç alınamıyorsa değişim.
  5. Haydi gelin fotoğraflarımızı koyalım...

    Usta tedbir takdiri bozar diye bir söz var hani? Tedbiri al, kendini riskten uzak tut!
  6. Kacak akim rolesi kaldirinca tekrar atiyor

    Ana sigortayı kapatıp K.A.R.'ı açın sonra ana sigortayı açıp deneyin. Tutmuyorsa arızalanmış olabilir. Bu tür masraflar ev sahibine aittir. Ev sahibine haber verin. Bildiği bir ustası olabilir. Evdeki sigortalar da kapalı olsun. KAR tutarsa evdeki sigortaları tek tek kaldırın.
  7. PWM Solar Şarj Kontrol Cihazı İçin Minumum Bütçeli Sistem Önerisi

    Kafanızı karıştıran açık devre gerilimi (12 volt'luk panel için 18-21 volt civarı). Solar şarj cihazı üzerinden aküye bağlanınca bu akü şarj gerilimine düşer. Normalde kurşun aküler 6x2.1=12.6 volt. Dolaysıyla bu gerilimin üzerinde bir gerilimle şarj edilebilirler. O da genelde 14.4 volt...
  8. Trafik canavarına hangi duayı ederdiniz?

    Merak etme usta, yollar 46'lıklarla dolu:o
  9. PWM Solar Şarj Kontrol Cihazı İçin Minumum Bütçeli Sistem Önerisi

    12 volt'luk panel 18-21 volt açık devre gerilimi üretir. Neden şarj etmez söylediler mi?
  10. Dahua kamera hata

    Cihazın ağ sayfasının görselini paylaşın.
  11. Trafik canavarına hangi duayı ederdiniz?

    Bir arkadaş araba sürerken bir gözüm dikiz aynasında arkaya bakarım derdi. Ben önümü görüyorum, kendime güvenirim de arkadakilere güvenmiyorum derdi. Şimdi o misal, siz ne kadar dikkatli olsanız da etraftaki, aynı trafiği paylaştıklarınıza güvenmeyin derim.;)
  12. Güneş enerjisi ile tarla sulama için Fiyat Teklifi ve Destek

    Sorunu yazarsanız ve bildiğimiz yerden ise neden olmasın.;)
  13. Çamaşır ve çamaşır kurutma makinesi uzatma ile çalışır mı

    2x2.5mm2 kablo havada 27A akım kapasitesinde. Bu da 220x27=5940 watt. İki cihazın toplam gücü bu değerin altındaysa çiftli prizle ya da 2.5mm2 uzat kullanılır gibi görünüyor.;)
  14. Çamaşır ve çamaşır kurutma makinesi uzatma ile çalışır mı

    Ev prizlerinde genelde 2.5mm2 kablo çekilir. Dolaysıyla aynı hatta yüksek watt'lı iki cihaz (kurutma makinesi dahil) aynı anda kullanılmamalı! Ana kolon kablosu kurtarıyor ve ikinci bir priz varsa kullanılabilir. Tesisatın uygunluğu kontrol edilmeli.
  15. Ups - Jenaratör

    Sürekli dönen volan kinetik enerjisi ile şebeke kesildiğinde de alternatörü döndürmeye devam ediyor ve kazanılan zaman içinde ki, 3 saniye deniyor, dizel motor devreye girip alternatörü tahrik ediyor. Burada aslında şebeke sürekli bir alternatörü volanla beraber tahrik ediyor. Dolaysıyla şebeke...
Geri
Üst