osiloski kullanıcısının son içeriği

  1. osiloski

    Kesici kurma

    O trafo 830 değil büyük ihtimal 630 kva dır. Aşırı akımdan açması trafonun set edilen akım tepinin aşırı akım rölesinin görmesi nedeniyledir. Akım trafoları büyük ihtimal 50/5 tir. Aşırı akım röle tep iniz 4 den küçükse 4.5 a kadar çıkarabilirsiniz. Aksi halde trafo ve yüksek gerilim...
  2. osiloski

    Kesici kurma

    Yüksek gerilim kumandasını ne kadar iyi bilirsen bil kesici uzaktan kumanda panosundan açılıp kapatılır. Yoksa kesicinin tüplerinin her zaman patlama ihtimali vardır.
  3. osiloski

    Kesici kurma

    Tüm kesiciler otomatik olarak kapatıldığında kurar. Kesicinin kurmaması ya kurma motorunun sigortasının atık oldğunu yada antipompaj rölesinin arızalı olduğunu gösterir.
  4. osiloski

    Jeneratör ve Transfer Şalteri Trip atması ?

    Şalterinizin markası nedir? Yeni şalterler bir alem. Toroidal bobinle kaçak akım korumada yapabiliyorlar. 4 kutuplu olanları.
  5. osiloski

    Jeneratör ve Transfer Şalteri Trip atması ?

    Şalterin ayarları uygun olmayabilir. Primer akım ayarı, ani açma ayarı, frekans ayarı, vb.
  6. osiloski

    OG TRAFONUN YANMASI

    temassızlıktan dolayı ark yapmış gibi o zaman. elektrik gevşek bağlantıyı sevmez.
  7. osiloski

    OG TRAFONUN YANMASI

    kablo başlığınızmı yandı. yoksa trafonuzmu. trafonun yanması tam yük aşılmadıkça ve koruma devreleri by-pass edilmedikçe oldukça güç.
  8. osiloski

    OG TRAFONUN YANMASI

    bağlantılarda gevşeklik olabilir.
  9. osiloski

    Elektrik Mühendisi Olmak

    Tecrübe, tecrübe, tecrübe. Önceden çaktırmadan emmi dayı deyip işi öğreneceksin. Bu süreç sana bağlı. Birkaç yılda sürer. Onlarca yılda da birşey öğrenemezsin. Tamamen kişiler arası ilişkiler ve kendi tutumun. Risk ve sorumluluk almayı sevip sevmediğinle ilgili. Risk ve sorumluluk almayı...
  10. osiloski

    OG trafo kesicisi açma problemi

    Sepam Mepam rölelerin hepsi aynı mantıkla çalışır. Sepam röle hakkında bilgim yok ama röleler üç aşağı beş yukarı aynı özelliktedir.
  11. osiloski

    OG trafo kesicisi açma problemi

    Sistem normal haldeyken (arıza yokken) toprak rölesinden akım geçmez. Aşırı akım bobin uçlarından(akım trafosu sekonder çıkışları) her zaman akım geçer. Arıza anında bir kısım akım toprak üzerinden devresini tamamladığı için değerlerin bu şekilde dengesiz olması gerekir ki toprak rölesi...
  12. osiloski

    OG trafo kesicisi açma problemi

    Olmaz. 3 fazdanda o sırada akım geçer. Roleden okunan o andaki etkin akım değeridir. O fazdanda akım çekilir. Neden 0 olsun?
  13. osiloski

    OG trafo kesicisi açma problemi

    Toprak hataya kuşlarda yol açar. Kuşların açtırması ağaçların açtırmasından çok çok fazladır. Ağaçlar sadece rüzgarlı havada aktif hale gelir.
  14. osiloski

    kesici açması

    Earth fault, toprak arızasıdır. Hattınızda geçici arıza kaynakları var. Hattınızı gezip değen ağaç dalı olup olmadığını kontrol edin. Ağaçların kavak, sögüt gibi filizlenme zamanı.
  15. osiloski

    kesici açması

    Zaten S1 giriş olduğundan açma röleleri iptal edilmiştir. Röle koordinasyonunda girişten hiç bir zaman açma yapması istenmez. S2, S3, S4, S5 çıkışlarınız olduğundan buraların açma yapması çok normal. Yükten mi açma yapıyor, yoksa arıza kaynaklı mı açma yapıyor? Bu durumu irdelemeniz gerekir...
Geri
Üst