ogzhnkzyk kullanıcısının son içeriği

  1. PLC Programlama Uygulama Örneği

    Yeni bir başlık açmak istemedim. Bir motora ait kumanda röle üzerinden üç ayrı anahtar ile yapılmak istenmektedir. Anahtarlardan herhangi birine basılması veya bırakılması durumunda motorun çalısma durumunu degistirmesi istenmektedir.Örnegin, anahtarlardan birine basıldıgında motor çalısacak...
  2. PLC V13 - PLCSIM Haberleşme Sorunu

    Malesef o şekilde hiç bağlantı kuramıyor.Download device kısmında hata veriyor.
  3. PLC V13 - PLCSIM Haberleşme Sorunu

    PLCSIM direkt s7 1500 olarak tanımlıyor kendini.Ben de s7 1500'ün herhangi bir cpu'sunu ekledim.
  4. PLC V13 - PLCSIM Haberleşme Sorunu

    Eklediğim fotoğraftaki gibi bir hata alıyorum son aşamada.Sebebini bilen varsa şimdiden teşekkür ederim.
  5. PLCSIM V14

    Arkadaşlar araştırdığım kadarıyla daha önce 2 başlık açılmış bununla ilgili ancak oralardan bir bilgiye ulaşamadım.Tia Portal v14 yüklü, bu seriye uygun hangi plcsim varsa link paylaşırsanız eğer sevinirim.Teşekkürler.
  6. pozitif ve negatif kenar tetikleme

    bir start butonu ve 2 adet motor var. start butonuna 1. basışta 1. motor, elimizi çekip 2. kez bastığımızda 2. motor çalışıyor.bu uygulamanın ladder diyagramında --| |--------|P|-------(S)---- set 2 bitlik (Q0.0 Q0.1) iki motoru da sürekli çalıştıracak. bu şekilde mi arkadaşlar yanlışsa...
  7. PLC Programlama Uygulama Örneği

    @TheRisky Hocam teşekkürler cevap için emeğine sağlık. Bu durum sinyalleri ve true false larla ilgili daha detaylı çalışabileceğim bir kaynak var mı acaba ?
  8. PLC Programlama Uygulama Örneği

    Arkadaşlar merhaba PLC programlanması hakkında çalışmalara yeni başladım örnekler üzerinden mantığı kavramaya çalışıyorum.Bir örnekle alakalı (ekte) sizden yardımınıza ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler.
Geri
Üst