MustafaErgün kullanıcısının son içeriği

  1. MustafaErgün

    Hava kompresörü projesi okuma

    Klasik pistonlu kompresör kumanda şeması motor ilk kalkınma esnasında yüksüz yol alması için ventil basıncı dışarı tahliye eder.Bu arada zaman rölesinin bobin ve kontak simgeleri yanlış gösterilmiş.
  2. MustafaErgün

    Topraklama Olmayan Eve Çözüm

    Tam tersine okuduğum bir Mühendis makalesinde Hoca,metal tesisat ve kalorifer borularında kullanılan ketenin ve lastik contalar yüzünden potansiyel dengelenmenin sağlanamadığını tehlike oluştuğunu söylemişti.
  3. MustafaErgün

    Üçgen bağlı motorlar

    Motor yüksüz kalkacaksa yıldız üçgen yol verilebilir.iyi de olur.
  4. MustafaErgün

    Üçgen motoru yıldız da çalıştırma

    Sn. Zeybek üstadımızın bahsettiği durumu direk yüklü kalkış yapan 30 kW. elevatör motorumuzda yaşamıştık.Motoru bulunduğu 27 mt. yüksekten vinçle almak zorunda kalmıştık.
  5. MustafaErgün

    Loadcell

    Loadcell' lerin kalibrasyon sertifikaları varsa direnç değerlerini sertifikalarda yazan değerlerle karşılaştırın.Bi fikir verebilir sanırım.
  6. MustafaErgün

    Ana Besleme Kablosunun Alüminyum (Alvinal-YAVV) Olması?

    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.voltimum.com.tr/haberler/aluminyum-kablo-mu-yoksa-bakir-kablo-mu&ved=2ahUKEwiV0dyXxaTgAhVFBGMBHaRhDFMQFjABegQIBBAB&usg=AOvVaw0SvVcK4bvHNZ0Bl4TBL8Lr
  7. MustafaErgün

    Ana Besleme Kablosunun Alüminyum (Alvinal-YAVV) Olması?

    Enterkonnette sistemde kullanılan çelik alüminyum enerji nakil hatlarını alçak gerilim tesisleriyle karşılaştırmayız.Burda taşınan akımdan ziyade gerilim iletimidir.Voltimum portalda alçak gerilim şebekelerinde bakır ve alüminyum kablo kullanımı karşılaştırması ile ilgili güzel bir yazı var onu...
  8. MustafaErgün

    Rezistans kablo kesiti

    Yüksek sıcaklıklara dayanıklı silikon izoleli kablo da kullanabilirsiniz.Yangın iletmeyen özellikli SIMH kodlu.
  9. MustafaErgün

    Endüktif ve Kapasitif Nedir?

    Reaktif enerji tarifesine,kapsamına ve birim fiyatlarına Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu karar verir.Kararını resmi gazetede yayımlar.Tedarikçi kuruluş (Bedaş,Medaş, Enerjisa, Dicle Elektrik vb.) uygular.
  10. MustafaErgün

    Gerilim Düşümü Hesabi

    Merhabalar hocam bu konu için elektrik iç tesisleri yönetmeliğini okumalısınız.Orda tesislerde müsade edilen gerilim düşümü alt başlığında konu ayrıntılı olarak anlatılmıştır.
  11. MustafaErgün

    Loadcell iç yapısı

    Merhaba.Nette "strain gage" veya "gage faktörü"yazarak araştırın.Makine Mühendisliği bölümleri hocalarının çok güzel yüksek lisans tezleri var.Sanırım yararı olacaktır.Ben de yararlanmıştım.
  12. MustafaErgün

    Kablo kesiti hesaplama..

    Bu formül monofaze sistem ve omik yüklerde kullanılır.Trifaze sistemler ve yük endüktif ise akım biliniyorsa % gerilim düşümü =100.L.√3.I.cosfi÷KSU
  13. MustafaErgün

    20-30 metre uzatma kablosu amperajı düşürür mü

    Bir iletkenin direnci, boyu ile doğru kesit alanı ile ters orantılı olarak değişir.Kablo boyu uzadıkça gerilim düşümü artacak ve motor mil gücünü karşılamak için şebekeden fazla akım çekecektir.Bunun sonucu sargıları yanabilir.
  14. MustafaErgün

    Motor sağlamlık kontrolü?

    Bobinlerin birbirleri arasında izolasyon arızası kontrolü için köprülerin sökülmesi gerekir
  15. MustafaErgün

    Motor sağlamlık kontrolü?

    Yıldız Üçgen yolvermede motor bobin köprüsü olmamasi gerekir.Yanlis mi anladım.
Geri
Üst