mhmmdlkts kullanıcısının son içeriği

  1. mhmmdlkts

    Kompakt Trafo

    Sağlıklı bir devre olup olmadığını ne kadar kullandıktan sonra anlarım
  2. mhmmdlkts

    Kompakt Trafo

    O ufak trafolar projem için uygun olmuyor malesef. İnternette farklı kaynaklarda gezerken şöyle bir devre ile karşılaşıp yaptım. Uygun akımı alıyorum fakat işaretlediğim dirençler aşırı ısınıyı 100°C ye yakın. Bunun sebebi ne olabilir. Çözümü nedir.
  3. mhmmdlkts

    Kompakt Trafo

    Bu yaptığım devreden sadece 20mA alabiliyorum bana en az 100mA çıkış verebilecek 7-12 v arası bir power supply lazım internetten bişi bulamadım lütfen yardım edin teşekkürler.
  4. mhmmdlkts

    Kompakt Trafo

    Şu an fark ettim ki köprü diyodunu yanlış bağlamışım... bakalım sorun bundan mı kaynaklı... Diyotları düzelttim. Şimdi 9.40V lik bir güç alıyorum. fakat projem yaklaşık 70mA isterken güç kaynağından sadece 20mA alabiliyorum. bunun sebebi nedir ve nasıl akımı artırabilirim.
  5. mhmmdlkts

    Kompakt Trafo

    Kondansatörü değiştirdiğimde sorun çözülür mü peki. Eğer sorun o olsaydı yanma patlama gözlemlemezmiydim? Yoksa çoktan arkadaşı kayıp mı etmişimdir. Şimdilik ısınmayı sadece 100k ohm da gözlemliyorum. Ama zen diyoada da bağlarım.
  6. mhmmdlkts

    Kompakt Trafo

    Evet röle açıkken ölçümü yaptım. Eğer ölçüm aletimde bir sorun yoksa doğru olması gerekiyor. Çok teşekkür ediyorum. Ben bu devre ile çalışmama devam edeyim. Bir sorun ile karşılaşırsam yine buraya damlarım. :) devreyi breadborda kurmaya korktuğumdan ve aslında devrenin çalıştığına güvendiğimden...
  7. mhmmdlkts

    Kompakt Trafo

    Çok teşekkürler paylaştığınız bilgiler için.. Peki input değişirse input da değişir mi bu tarz devrelerde... 220 v değil de 240 gelse mesela hala sabit 9 v alır mıyız yoksa artar mı?
  8. mhmmdlkts

    Kompakt Trafo

    Değerli vaktinizi böylesine ufak ama önemli bir konu için ayırdığınız için çok teşşekür ederim. Bahsettiğiniz tehlikenin farkındayım devrem de tamamen izole ve el ile ulaşılamayack bir yerde olacağından bir sorun yaşanmayacaktır Allah'ın izni ile. İnternette bulduğum bu devre sizce nasıl uygun...
  9. mhmmdlkts

    Kompakt Trafo

    Peki nasıl :')
  10. mhmmdlkts

    Kompakt Trafo

    devrenin başka görüntüsü yok malesef. Ama ihtiyacım olan şey AC yi DC ye çevirip uygun direnç ile Voltu Düşürmek sanrım bu dediklerim mümkün mü?
  11. mhmmdlkts

    Kompakt Trafo

    transistör değiil de diyot köprü mü acaba? Ben de buna benzer bir devre yapmak istesem nasıl yapmalıyım?
  12. mhmmdlkts

    Kompakt Trafo

    Hocam peki burda nasıl şebeke enerjisini düşürmüş? Ben de böyle uygun fiyatlı kolay bir şey yapabilir miyim
  13. mhmmdlkts

    Kompakt Trafo

    0.07 gösteriyor eğer doğru yere getitürdiysem diyer amper seçeneklerini deneedim bir değer göstermediler. 0.07 olması ne demek oluyor
  14. mhmmdlkts

    Kompakt Trafo

    Ekteki şekilde devre kendim yaptım. Ne kadar akım çektiğini nasıl öğrenebilirim.
  15. mhmmdlkts

    Kompakt Trafo

    Merhabalar devremin olabildiğince küçük olmalı ve sebepten dolayı hantal trafolara yer yok. Onun yerine nasıl bir çözüm bulabilirim. 9 (+-2) V luk bir çıkışa ihtiyacım var çinden bulduğum bu ürün benim işimi görür mü ya da daha farklı bir çözüm öneriniz var mı? Arduino ile 1 röle sürecem. Link
Geri
Üst