mertman kullanıcısının son içeriği

  1. Dp/Dp Coupler

    Burada cihazı eklediğinizde bir adres aralığı vermek gerekiyor. Bu cihazda da çevresel giriş çıkış adresleri kullanılıyor. Yani soru için evet onu kendi içinde belirlenen aralıkta bir adrese aktarmak gerekiyor.
  2. DP/DP Coupler Desteği

    Merhaba, SFC14-15 kullanarak yapamadım ama Periphal adresleme kullanarak okuma yazma işlemini gerçekleştirdim.
  3. DP/DP Coupler adreslemek için PIW PQW mi kullanıyoruz ?

    Çözüldü. Evet Periphal adreslemeyi kullananarak Coupler vasıtasıyla bilgi alışverişi yapılabiliyor.
  4. DP/DP Coupler adreslemek için PIW PQW mi kullanıyoruz ?

    Merhabalar, Siemenss S7-300- farklı marka PLC leri couplerle haberleştirdik. Fakat benim Siemens'ten yolladığım bilgilerin hepsi karşıdan 0 olarak okunuyor. Adresleme ektedir bir kontrol edebilir misiniz ? Teşekkürler.
  5. Dp/Dp Coupler

    Ben normal Q ve I giriş çıkışlarını kullandım ama karşı tarafa değerler sıfır gidiyor. PQW olarak mı kullanmalıyım?
  6. DP/DP Coupler Desteği

    Teşekkürler, iyi çalışmalar diliyorum. Mert.
  7. Dp/Dp Coupler

    Merhaba, Adreslemeyi açıklar mısınız ? Teşekkürler.
  8. DP/DP Coupler Desteği

    Merhabalar, DP/DP Coupler ile 2 adet s7-300 serisi PLC leri birbiriyle konuşturacağım. Diğer PLC' ye vereceğim bilgileri bir Data Block'ta topladım. Bu data Block' u diğerinde nasıl tanıtabilirim ? İyi Akşamlar. Mert.
  9. Siemens Sitesinden Tia Portal dosyalarını açamama

    Merhaba, Siemens supporttan Tia Portalın herhangi bir sürümünü indirdiğimde rar dosyası hasarlı olarak geliyor. Bu durumu yaşayan var mı ? İyi Çalışmalar. Mert.
  10. Otopark sistemi

    Aleykumselam Murat, Giriş çıkış bölümleri ayrı olduğuna göre 2 adet sensör kullanabilirsin. Giriş sensörü aktif olduğunda +1(CU girişine bağlanacak), çıkış sensörü aktif olduğunda -1(CD Girişine bağlanacak). Dubaların açılması için sensörün açık kontağından sonra TON Zamanlayıcı(1sn)...
  11. Tia Portal Projesine Şifre koymak

    Bu Protection kısmından CPU' da herhangi bir değişiklik yapılınca şifre koyabiliyoruz. Benim anlattığım konu V15' te projeyi açmak istediğimizde kullanıcı adı ve şifre istiyor. Onu da projenin içinden Security kısmından yapıyoruz. V15 haricinde böyle bir özellik bulamadım. Eğer varsa paylaşan...
  12. Tia Portal Projesine Şifre koymak

    Merhabalar, Tia Portal' da projeye girerken Kullanıcı adı ve şifre koyma yöntemini bilen varsa yazabilir mi ? Teşekkürler, iyi çalışmalar. Mert.
  13. S7-1200 ile Baykon İndikatörü programlama

    Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
  14. klima santrali sistemi PLC yazılımı

    Yeni klima santrali otomasyonu yazılımı(Tia Portal) yazmaya başlayacağım. Programı yazmadıysanız yardımcı olabilirim. İyi çalışmalar.
  15. S7-1200 ile Baykon İndikatörü programlama

    Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Hangi parametreleri birbiriyle bağdaştırmam gerekiyor onun hakkında bilgi verebilir misiniz ?
Geri
Üst