mekatronixxx kullanıcısının son içeriği

  1. S7 1200 6 adet plc haberleşmesi

    Merhaba; I-O device özelliğine göz atabilirsiniz. 1 adet master PLC, diğerleri slave olacaklar. Ama I-O device kaç cihaza kadar destekliyodur bilmiyorum bakman lazım.
  2. Siemens & Panasonic & Trio Motion Online Eğitim

    Arkadaşlar herkese merhaba. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu günlerde, birçoğumuz evden veya yarı zamanlı çalışmak zorunda kaldığından bu zamanları daha verimli değerlendirmek isteyen arkadaşlar için online PLC eğitimi vermeyi düşünüyorum (Zoom programı aracılığı ile). 6 senedir profesyonel...
  3. Tozlu manyetik freni dc 0-24 volt

    Bu arkadaşlar nispeten yüksek akım çektiği için özel karta ihtiyacın var. http://www.unityotomasyon.com.tr/3/gergi-kontrol-sistemleri.html adresinden ihtiyacına uygun olanı bulabilirsin.
  4. Siemens PLC Şifre Kırma

    Merhaba, s7300 Plc'lerin Şifreleri kırılabilir fakat içerisinden çekeceğiniz program yalın halde olacaktır.(yorum blokları vs. olmayacaktır.)Dolayısıyla böyle bir program nekadar işinize yarar bilemiyorum.
  5. siemens 4-20mA analog veri işleme

    Bildiğim kadarıyla siemenste 4 kabolu ve 2 kablolu bağlantı şekli var. Senin sensörüne 4 kablolu bağlantı yapıyorsun. Sensörün beslemesini dışarıdan verdin. Dönüşünü alın kartın + ucuna girdin. Eğer sensörden sadece + uç alıyorsan yani - dönüşüde yoksa, sensörü beslediğin - ucu karta girmelisin.
  6. HMI şifre gizleme algoritması

    Runtime settings^den kullanıcı adı isteme olayını kapatabiliyorsunuz.
  7. Char to Int Value Step7

    chardan ınteger'e çeviren bir blok yazmıştım ben zamanında. Kolayca yaz çevir bence.
  8. Tia portal- Nonlinear scaling

    Abi interpolasyon bloğu için bi algoritma oluşturmak lazım , boş birzamanda uğraşacağım. Ben hazır blok vardır diye düşündüm.
  9. Tia portal- Nonlinear scaling

    Herkese merhaba arkadaşlar, Tia portal veya Step 7 de lineer olmayan bir girişimi scale etmek istiyorum. Örneğin 5 adet x ve y noktalarımı tanıtayım sonrasında tanıttığım her aralıktaki x değerine karşılık gelen y değerini bana versin istiyorum. X-Y eğrisini kendisi çizsin yani. Bunun için ayrı...
  10. TP177B ve OP73 HMI PANEL

    Merhaba arkadaşlar 6AV6642-0BA01-1AX1 TP177B DP/PN Panel 2 adet 6AV6641-0AA11-0AX0 OP73 Panel 2 adet Panel arıyorum ama malesef bulamıyorum. Elinde olan varmıdır acaba ?
  11. Tiaportal-Reçete Problemi

    Arkadaşlar ekranda reçete oluşturduğumda reçetedeki data alanlarına başka herhangi bir sayfadan giriş yapamıyorum. Örneğin bir odanın sıcaklık set değerini reçeteye kaydetmek istiyorum , aynı zamanda da adam bunu başka bir sayfada hem görsün hemde set değerini değiştirebilsin istiyorum. Datayı...
  12. Kapalı Çevrim Servo

    Servolarda genellikle "pulse error" parametresi vardır. Bu parametreyi kısıtlatarak (örneğin 1000 pulse veya daha fazla ) servonun hata palsini bulmuş olursun. Ama online izlemek istiyorum diyosan ben trio eksen kartı kullanıyorum ve kapalı çevrim nekadar hata yaptığını görebiliyorum. Plc ye...
  13. PLC küsürlü sayı işlemleri

    Convert ederken udint to real yaparsan sorun düzelebilir.
  14. FM350-2 acil yardım

    Dostum anlatarak biraz uzun telefonunu bana mesaj at ben arayıp anlatayım sana tamam.
  15. SİEMENS S 7 1200 VE BARKOD TERMİNALİ BAĞLANTISI VE WIRELESS HABERLEŞME

    Plcler arasında wireless haberleşmeyi Siemensin access pointleri ile yapabilirsin. Bir adet Access point birtanede client modülü alıyorsun. Bunları plcye ethetnet ile bağlıyorsun. Daha sonra iki plc arasında ethernet ile nasıl haberleşme kuruyorsan aynı işlemleri yapıyosun.
Geri
Üst