mehmet colaken kullanıcısının son içeriği

  1. mehmet colaken

    DANFOSS Frekans konvertörleri

    Merhaba Arkadaşlar. Fc 202 sürücüye pc ile bağlanmam gerekiyor. Mct10 yükledim ancak sürücü bulunamadı hatası veriyor. Ne yapmam gerekiyor?
  2. mehmet colaken

    12 volt sistem 24 volt akü şarj sorunu

    Sayın Binbaşı; 2 adet 105 amper akü paralel bağlandı. Valfler tek tek çalıştığı için sıkıntı çıkarmadı.
  3. mehmet colaken

    12 volt sistem 24 volt akü şarj sorunu

    SORUN ÇÖZÜLDÜ. 12 vdc 220 vac invertör ve 220 vac 24 vdc trafo ile problemi halletmiş olduk. Yorumlar için herkese çok teşekkür ederim
  4. mehmet colaken

    Android uygulama hk

    Bu bu sorunla ilgili bir gelişme yok sanırım
  5. mehmet colaken

    12 volt sistem 24 volt akü şarj sorunu

    Sn. Toyer İki akünün ortasından 12 volt aldım. makinanın alternatörü 1nci aküyü şarj ediyor. 2nci aküde tüketimde. Resim yükleye bildim:)
  6. mehmet colaken

    12 volt sistem 24 volt akü şarj sorunu

    Sn. Binbaşı Teşekkürler .Şu an makinanın gelmesini bekliyorum. motoru tamamen 24 volta çevirmek biraz sıkıntılı. Isıtma bujileri, pompa selenoidi. gösterge saatleri vs.... herşey değişmesi gerekir.
  7. mehmet colaken

    Led Ampül Sorunu

    Selam. Aracın markasına göre değişir. Genellikle sinyal ampülü 21 watt standarttır. aracında OBD2 var ise can-bus sinyalleri led lambaları zayıf şekilde yakar. Sinyallere farklı watt ampul takarsan flaşörde ya çok hızlı yanar ya da hiç yanmaz. Kolay gelsin.
  8. mehmet colaken

    12 volt sistem 24 volt akü şarj sorunu

    Sn. Acemi. Birinci aküsadece makinayı besliyor. İkinci akü ise birinci akünün artısından seri bağladım. İkinci akü 24 volt kumanda ve valfleri besliyor.
  9. mehmet colaken

    12 volt sistem 24 volt akü şarj sorunu

    Sn. Binbaşı İlginiz için teşekkürler. Farklı birkaç seçeneğim daha olacak. alternatörü 24 volt ile değiştirmek. Ancak bu sefer şöyle bir sorun ortaya çıkıyor ; akülerin dengesiz boşalması. aslında makine stop ettiğinde akım çeken cihazda yok. sadece marş dinamosu var
  10. mehmet colaken

    12 volt sistem 24 volt akü şarj sorunu

    Araştırırken böyle bir ürün buldum https://www.victronenergy.com.tr/dc-dc-converters/orion-tr-dc-dc-converters-isolated Sizce iş görürmü akü 105 ah.
  11. mehmet colaken

    12 volt sistem 24 volt akü şarj sorunu

    selam. foruma henüz göz atabildim. Cevaplar için teşekkürler. makinemiz seyyar şuan şehir dışında çalışıyor. Aküleri yer değiştirerek kullanıyorlar şimdilik. kumanda ve valf sistemi kaç amper çekiyor bilemiyorum. Geldiği zaman ölçücem.
  12. mehmet colaken

    12 volt sistem 24 volt akü şarj sorunu

    Merhabalar. Sorunum şu. Dizel motor ile çalışan bir makinemiz var. Motor sistemi 12 volt. Bu makineye sonradan bağlanan 24 volt kumanda ve valf sistemi var. 2.nci akü ile 24 volt sistemi besledik ancak 2.nci aküyü şarj edemiyorum. Şimdi bu aküyü nasıl şarj edebilirim
  13. mehmet colaken

    Otomotiv tesisat şeması okuma hakkında..

    Uzun zaman geçmiş ama konuyu görünce yazmak istedim:) 30 = artı 12 volt 15 = kontak açıkken artı ( İ ignition da kullanılır) 31= akü veya kaporta eksi NOT: 30 direkt akü artısı ancak arada her zaman sigorta olmalıdır Bu numaralar sayfa doldurur.
  14. mehmet colaken

    Klima Motoruna devir ayarı devresi yapmam gerekiyor, Yardım Arkadaşlar

    peugeot ve citroen marka araçlarda kalorifer fanı araç çalıştığı sürece devamlı çalışır. normalde sesini duyamazsınız 1.ci kademeden daha yavaştır. bunuda kalorifer davlumbazının üzerinde rezistans ile yapar. rezistans arızalı takılı kalmış malesef oto elektrikçiler iş elektronik aksama gelince...
  15. mehmet colaken

    Xenon Far Arızası

    12 volt giriş 23kv çıkış vardır
Geri
Üst