MAIN_LOOP
Tepkime puanı
892

Profil mesajları Son aktivite Gönderiler Hakkında

  • Meraba.bir konuda sizinle iltibata gecmek istemistim.mevzu su ki hazir kurulu bir makinaya prom yazilimi yapmak gerek.eyer yardimci olabilirsniz bizde insallah karsiligini veririz.makine vakum makinesi .sizinle ietisime gecebilirsek gerekli bilgileri biz size [email protected] ilginize simdiden tesekkurler.sayilarimla.
    maket uçak yapmak istiyorum ama elektronik donanımdan korkuyorum.sizden yardım istiyorum. Elektronik olarak hangi cihazları kullanmalıyım, bağlantıları nasıl olmalı, neler dikkat etmeliyim? Elevator - ruddera servo nasıl bağlanır? Maket uçağa bağlıyacağım kamera ne tür olmalı ,nasıl bağlamalıyım?
    sizden temel istediğim elektronik kısımda neler kullanıldığı nasıl bağlandığı, ayarlandığı, nelere dikkat edildiği.
    merhba kızılötesi ışıkbariyeri ile uğraşıyorum verici kısımda 8 adet ır alıcı led var 4017 cıkışları transistörle ırleri sürüyor.alıcı kısımda da 8 adet ır alıcı var burada ır ledin çıkışı 4017 outa gidiyor clocklara göre 4017 sıra ile çıkış veriyo ama ır alıcıda vericiden gelen sinyale göre bir voltaj oluşmuyormu bu 4017 outa neden bağlıdır.saygılar
    Merhaba
    MikroC yazılım dili kullanarak tristörle dc dimmer devresi kontrolü yapmaya çalışıyorum fakat bir yerde sıkıntı yaşıyorum bir türlü mesafe kat edemedim. Yardımcı olabilir misiniz ?
    sinannyavuzz
    hocam şöyle bişey, ben size olayı yanlış aksettirdim. AC voltajın zero cross ile sıfır geçişlerini bulacağız, bunu pic16f877a nın rb0 pinine sokarak rb0 kesmesi yapacağız yani gecikmeyi veren kodu yazacağız.
    sinannyavuzz
    sonra bunun scr ye ileteceğiz, aynı zamanda scr çıkışı da kontrollü doğrultucu ile bağlantılı olacak. yani gecikme verdiğimizde zamana gore scr ıletıme geçecek ve doğrultucu aktif olacak. ac sinyalın o noktasından doğrultmya başlayacak.
    sinannyavuzz
    Hocam kodun gecikme verme kısmından sağlıklı sonuç alamıyoruz, kodu size atsam inceleyebilir misiniz ?
    [email protected]
    ortak sen deniz yıldızı dizisinde engin rolünü oynayan bir karaktere ne kadar çok benziyorsun yoksa o musun ??
    MAIN_LOOP
    MAIN_LOOP
    yok değilim MERT ÖĞÜT engin rolündeki. sadece benzerlik. bu resim model uçak uçuruken çekilmiş olduğum bir foto.2008 yılından şimdi o saçların tepesi döküldü :)
    unitedkingdom
    unitedkingdom
    sen ondan daha yakışıklısın ortak
    Delta marka dop larda sayfa saykıl makro ile yapabilirsin diye tahmin ediyorum. 4-5 yıl kadar önce protonda pic ve delta dop panel ile çok uğraştım hatta modbus rtu master kod yazmıştım plclere yazma ve okuma yapıyordum 4 yıldır ccs c ile yazıyorum.
    Merhabalar Texasın SN65HVD22 RS 485 entegresinin çıkışındaki sinyali 24V besleme hattına uygulamaya çalışıyorum. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz
    Forumda bi sayfada bu yorumunuzu gördüm bende el terlemesi hastasıyım ve bunu nasıl yapabilirim anlamadım.
    bir adet trafo 48v luk bunu doğrultuyorsunuz sonra bir transistorlü ve potaniyometreli sabit akım kaynağı yapıyorsunuz.
    Bana almam gereken malzemelerin bir listesini yapsanız bende sizin tarif edeceğiniz gibi birleştirsem olur mu hocam yardımcı olabilirmisiniz bana ?
    Merhabalar çoktandır sizi forumda göremiyordum sizi görmek iyi geldi malum bilgili insan az bulunuyor bu devirde..
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,317
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst