kungfumaster kullanıcısının son içeriği

  1. kungfumaster

    İmaj Alma/Yedekleme Programı arıyorum.

    https://clonezilla.org/downloads.php bedava.Her işini görecektir..Yada. https://gparted.org/ usb canlı çalışanını indir.Rufus ile indirdiğin dosyayı usb ye yazdır.Pc yi usb boot et ,Gparted sistem açılacak.Terminali aç ve "dd" komutu ile istediğin diski yedeklleyip geri yüklersin..Bunun için...
  2. kungfumaster

    Hp pavılıon fan sesi

    Bios ayarlarına girebiliyorsan resimdeki Hardware Monitor kısmından cpu sıcaklığını kontrol et..Fanına basınçlı hava tuttuğum laptopda bu tip bir hata veriyordu..Soğutucu ve fanı değiştirdim düzeldi..
  3. kungfumaster

    Güç Kaynağının Bobini mi Yanmış? Ben tamir edebilir miyim?

    Az ,çok fikir sahibi olursun.Pek kolay bir iş değil.Bilgi ve tecrübe sahibi olman gerekir.
  4. kungfumaster

    USB Portum hasar mı gördü ?

    Usb test cihazın varsa telefon takılıyken ölç,birde mause takılıyken..mpcie usb çoklayıcılar var onlardanda alabilirsin.Resimdeki 2 ürünüde kullanıyorum.çok işime yarıyorlar..
  5. kungfumaster

    Ekran kartı x1 hızında çalışıyor sorunu

    2.el aldığım HD6570 ekran kartı x1 1.1 hızında çalışıyordu.Resimde kırmızı ile çizdiğim yerdeki kondansatörleri kontrol ettim.2 tane kısadevre SMD-kondansatör vardı..Başka hurda bi karttan söküp değiştirdim.Kart şuanda 16x 1.1 de çalışıyor.
  6. kungfumaster

    LG 47lb670v anakart soğutucu

    o çipe daha büyük soğutucu + termal pad ,kesinlikle takmalısın.Çok faydası olur..
  7. kungfumaster

    Philips 50PUS6262 TV ,Ses var ,led yanıyor ,görüntü yok ,çözümü.

    Tv'de 15dk kadar sıkıntı yok..Sonrasında görüntü gidiyor..Ses var ,ledler yanıyor..Gözle kontrol ettiğimde işlemcinin üstündeki soğutucunun tahminimce mühendislik hata sonucu yamuk durduğunu farkettim"tek tırnak yayı çok sıkı ,diğeri daha gevşekti"..Resimdeki sıradan sert sünger yazan...
  8. kungfumaster

    Matkap Batarya veya Pil Sorunu

    Şarz aleti bozulduysa ,2 pilide denediğin için bozulmuş olabilirler.Makineyi çalıştırabilir..Ama dengesiz şarz voltaj-akım veriyor olabilir.Şarz devresi neredeyse , o bozulmuş olabilir ,pillerde bozuk olabilir..Multimetre kullanabiliyorsan hepsini kontrol etmen gerek...
  9. kungfumaster

    Oto teyp rds

    Factory Reset.." Ayarları Sıfırla " seçeneği varsa ,dene..
  10. kungfumaster

    24v AC gerilimi 24 v dc olarak doğrultmak?

    Bunla olmazmı?
  11. kungfumaster

    Raspberry Pi Step Motor kontrolü

    Bence , "sleep 1" yap.çok hızlı voltaj değiştirdiğin için yakalayamıyor diye düşünüyorum..1salisede voltajı 0a çekemiyor..time sleepden dalganı ayarlamalısın.
  12. kungfumaster

    Ses topu bataryası

    Seri bağlantının ne olduğunu biliyorsun .Pilde senin elinde olduğuna göre..Ben resimden emin olamadım.Multimetreyle kabloları ölçmelisin..
  13. kungfumaster

    Klavye devre tamiri ?

    iletken kalem
  14. kungfumaster

    Ses topu bataryası

    18650 pil fiyatları diye ara..Aldığın pilleri aynı şekilde tak.." 1000 -2000-3000-4000 mah" kapasiteli piller var...Toplam 12v gibi görünüyor..Ama yinede kırmızı ve siyah kabloyu multimetreyle ölçerek emin olabilirsin..12 ise 12v batarya sığdırabildiğini takarsın.
  15. kungfumaster

    TDA7266L Anfi Devresi

    " enerji girişinde kapasitorleri " Power "elektrik girişi" + ve - ye balayacaksın. Bak burdaki şemada herşey yazıyor..Bu şemaları okumayı örenmelisin..İstersen örenirsin zor deil..Eğer elektronik e meraklıysan öğrenmeni tavsiye ederim..
Geri
Üst