kerimcelik kullanıcısının son içeriği

  1. Sensör hakkında bilgi

    Can-bus denilen haberleşme sistemi ile bir sensorden diğerine girip çıkarak tek kablo ile tüm sensörleri geziyorsun. Tabi bunların her biri adresli oluyor. Can-bus modül üzerinden çalışıyor.
  2. Bunlar hangi sensörler?

    Aslında projelerde sembolleri ve anlamlarını açıklayan legend dediğimiz sayfalar bulunur bu sayfalardan yararlanabileceğinizi düşünüyorum. Çünkü bazı standartlarda elemanlar farklı çizilebiliyor. Bunu da en iyi o projedeki legend kısmı açıklar.
  3. Bunlar hangi sensörler?

    Diğeri ise p1ve p2 eşitsizliğinde çıkış veren bir eleman.
  4. Bunlar hangi sensörler?

    Bu proximity sensör.
  5. Basınç Transmitteri 2, 3 telli Bağlantı

    Kartların donanımsal seçeneklerinde Hw yönetilen kısımda bunu yapıyoruz. Ayrıca bazı I/O modellerinde donanımsal olarak kart üzerindeki bir slotun kullanılacak tipe göre ayarlanması gerekir. Bununla ilgili Siemens I/O modülleri ile ilgili PDF dosyasını indirip ilgili kartı bulup inceleyerek...
  6. Basınç Transmitteri 2, 3 telli Bağlantı

    Aklıma gelen tek şey parametrelerden iki Telli üç telli vs seçimi olabilir.
  7. Basınç Transmitteri 2, 3 telli Bağlantı

    Sensörün + Ucunu inverter üzerinden +24 v bağlayınız. Sensörün -ucunu da inverterin analog giriş ucuna bağlayınız.
  8. siemens 4-20mA analog veri işleme

    İki Telli yada dört telli olarak modül üzerinden ayar varsa yapınız. Ayrıca modülün donanım özelliklerinden de aynısını seçiniz. Data sheet te belirtildiği gibi kablo bağlantısını yaparsanız ilgili girişten 0-27648 aralığında sinyale göre değişen değer almanız gerekli.
  9. AUTOMATION STUDIO lazım

    Nedense linki kopyalayamadım YouTube arayın. Anlatımları ve konu açıklamasında valf kütüphaneleri verilmiş.
  10. sistem izleme

    Hatırladığım kadarıyla ABB marka çeşitli verileri bağlayabilecegin data recorder cihazları ile veriler anlık izlenebildiği gibi log kaydı tutulabilir.
  11. sistem izleme

    Şaka bir yana suya sabuna dokunmadan ellerini yıkayamazsın :)
  12. sistem izleme

    Senin dediğin asma kabağı o da bizde yok :)
  13. AUTOMATION STUDIO lazım

    Sanal makina konusunda ben virtualbox öneririm. Hem free hem de ana makinadan sanal makinaya yada sanal makinadan ana makinaya sürükle bırak yöntemiyle dosya aktarabiliyor.
  14. S7-300 Eğitim

    Bir eğitimden aldığım pdf ye çevirdiğim eğitim dosyaları var lakin adamlar bunu parayla satarken buraya koymak doğru mu bilmiyorum. Ben sadece camtasia ile giriş seviyesine videolar hazırlamayı düşünüyordum. Siz ne dersiniz gerek yok derseniz boşuna uğraşmaya gerek yok E6603 cihazımdan...
  15. S7-300 Eğitim

    Artarak devamı gelecek olan s7-300 derslerine ekteki linkten ulaşabilirsiniz... http://steelhouse17.wordpress.com/s7-300-temel-programlama/
Geri
Üst