katu45 kullanıcısının son içeriği

  1. katu45

    Siemens servo sürücü autotunning yapılmasına rağmen hata!!

    merhaba, geçen hafta siemens servo motora bağlı redüktör değişimini yaptım. redüktörü değiştirdikten sonra kazanç parametrelerini ayarlaması için motora autotunning yaptırdım ancak motor drive enable olduğu anda ısınmaya başlıyor. diğer servo motorlarda bu sıcaklık çalışma esnasında 0.2-0.3...
  2. katu45

    SCL den STL ye cevrim

    merhaba, eğer scl, graph vs. eklentiler kurulu değil ise zaten scl ile programlanmış bloğu scl dili ile açamazsınız. daha önceden kaynak kodu var ve derlenmiş ise stl ile açar ama programı okumak zorlaşabilir. projeniz çok özel bir durumu yok ise gönderin bir de biz açmayı deneyelim, daha hızlı...
  3. katu45

    Elektrik mekanik bakım ekip arkadaşları arıyorum

    Merhaba, İzmir veya Manisa çevresinde elektrik, mekatronik veya mekanik bakım ekibinde aktif olarak görev alacak gelişmeye açık hevesli askerliğini yapmış uzun yıllar çalışabileceğim tecrübeli veya yetiştirilmek üzere ekip arkadaşları arıyorum. İrtibat: 05446627620
  4. katu45

    trafo gücü

    %100 yükte çalışamaz diye birşey demedim. Aşırı sıcaklıklardan dolayı %80-85 yüklenme tercih edilir genellikle dedim. Bulunduğumuz bölge itibari ile yaz sıcaklıklarında açma yapan bir trafo ile karşılaştım aşırı ısınmadan dolayı.
  5. katu45

    trafo gücü

    merhaba, sn.emodiyator benim söylediğimin bundan farkı ne ben anlayamadım? Senin 400kVA nın üzerinde talep gücün olabilir ancak 400kVA lık bir trafo sana bunun ancak 400kVAsını verebilir. Yanlış mı?
  6. katu45

    TN Sistemde Ölçülen İşletme Toprağı

    sevgili izmirial kardeşim, şimdi yazdıklarına kısaca açıklık getirmeye çalışayım. Kaynaktan alıntı yaptığın cümlelere göre; 1- Dokunma gerilimi hesabı yapılırken gerekli direnç ihmallerini yaptığında TN sistemlerde faz ve nötr iletkenlerinin direnci aktif olarak belirleyici etken olduğundan...
  7. katu45

    trafo gücü

    cemaluri, 400kVA lık bir trafodan çekilebilecek güç hiçbir zaman 400kVA nın üstüne çıkmaz. Hatta genellikle ısıl etkilerden dolayı yaz aylarında koruma açtığı için %80 veya %85 oranında yüklemeler yapılır. Korumanın geç açması veya açmaması durumunda en kötü senaryo gerçekleşir ve trafon yanar.
  8. katu45

    ABB marka inverter manual, sorunlar ve uygulamalar

    enginozturk11, haberleştirmen mümkün ancak hangi haberleşmeyi kullanacaksın? Profibus mı, modbus RTU mu? Kullanacağın yöntemi belirlediysen önce plc tarafında haberleşme bloklarını oluşturup, adreslerini belirleyip sonrasında sürücünün parametrelerini ayarlayarak yapabilrirsin.
  9. katu45

    Simatic manager ile yazılmış projeyi Tia portal ile okuma ve düzenleme

    peki kurarken ilk başta migration özelliğini de kuruyoruz. hiç kullanmadım açıkçası ancak kısaca nasıl yapıldığını açıklar mısınız? Bir de migration yaparken programın çeviremediği durumlar oluyor mu, oluyorsa da genellikle neler?
  10. katu45

    ktp300

    merhaba, programını derlemeden atmaya çalışıyorsun ve hardware conf. da eksiklik var. eklemen gereken bir modülü eklememiş veya silmiş olabilirsin. kontrol et sonra programını compile et öyle download et.;) kolay gelsin.
  11. katu45

    s7-300 plc raka takılmadan program yüklenebilirmi?

    sf ledi, cpu içerisinde bulunan hardware conf. da bulunan modüllerden herhangi biri bağlı olmadığında yanar. bf ledi ise haberleşme olmadığında ancak işin rack ile alakası yok, doğru haberleşme ayarını yaptığın zaman bağlanabilirsin.
  12. katu45

    Simatic Manager v5.5 Kurulum sorunu

    merhaba, kurarken nasıl bir hata ile karşılaşıyorsun? ekran görüntüsü atarsan daha detaylı bir şekilde yardımcı olmaya çalışırım. Ancak simatic manager win7 de sorunsuz çalışıyor, xp kurmana gerek yok.
  13. katu45

    Simatic manager ile yazılmış projeyi Tia portal ile okuma ve düzenleme

    merhaba, bu şekilde programları dönüştürmek için migration özelliği kullanılmıyor mu?
  14. katu45

    S7-1200 Tia Portal İle Servo Motor Referanslama

    merhaba, kullandığın servonun marka ve modeli ne? Sürücü üzerinden konfigürasyonel veya parametrik bir hata ya da limit swich ile home sensörü bağlantı hatası yapıyor olabilirsin. Çünkü anladığım kadarıyla servo bağlamış olduğun home sensörünü limit switch olarak algılayıp ters yönde hareket...
  15. katu45

    S7-1200 Simulasyon Mod PID

    izmirial kardeşim, normalde programı CPUya download ettiğinde çalışıyor mu? Ayrıca PID bloğunu Cyclic İnterrupt(OB30-OB38) de mi çağırıyorsun? Son olarak P,I,D katsayılarını ekledin mi? Normalde sistemde online olup autotuning ile bu katsayıları otomatik ayarlayabiliyorsun.
Geri
Üst