iso60 kullanıcısının son içeriği

  1. Siemens S7-1500 TP1200 Comfort Panel Haberleşmesi

    Arkadaşlar merhabalar. Biz S71500 ile uygulama yaptık. Tp1200 HMI kullandık. HMİ ile PLC haberleşmesi kopunca SCADA'da PLC'den çektiğim taglerle renk değiştiren kısımların(kesici, ayırıcı, motor vs) başka renge dönmesini istiyoruz. Yani SCADA ekranında motor çalışıyorken kırmızı duruyorken...
  2. Siemens S71500 PLC IO kart hatasını sinyal olarak alma

    Arkadaşlar merhabalar. S71500 CPU 1511-1PN model PLC kullanıyorum. Eklediğim IO kartlarında hata-sorun olduğunda bunu SCADA'da görmek istiyorum. Ayrıca bazı kartların hatasına göre CPU stopa geçsin yada geçmesin ayarlarını yapmak istiyorum. Nasıl yapılır bilen var mı?
  3. YG Parafudr

    Bu sayıcıda öyle ama yeni modeller böyle değil. Kataloklarında da sadece ömürle ilgili bilgi yazıyor(25 sene). Bu arada parafudr Siemens marka
  4. YG Parafudr

    YG şalt sahasında 154 kv sistemde kullanılan parafudrlarda resimdeki gibi sayaçlar var. Teknik servis parafudrun binlece kez yıldırımdan koruyacağını söylüyor. Öyleyse bu sayaçların kullanılma amacı nedir? Bilgisi olan yazarsa sevinirim. İyi çalışmalar dilerim.
  5. SIEMENS_Tiaportal v15 hakkında

    Tia portal V15 kurmak istiyorum. Belli bir aşamadan sonra hata veriyor. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu?
  6. Çin Malı Generatör Koruma Rölesi

    Arkadaşlar merhabalar. Bizim santralde çin malı nanjing nari marka RCS-985G model Generatör koruma rölesi var. Bize bunun Bilgisayarla bağlanması için DBG 2000 proğramı lazım. Elinizde bununla ilgili döküman vs. varsa paylaşır mısınız?
  7. Frekans kontrollü motorlar

    Arkadaşlar bir sorum olacak. Bizde 6.3 kV frekans kontrollü motor var. Bu motorun sargı sıcaklıklarını Pt 100 ile ölçüyoruz. Ancak frekans kontrollü motorlarda Pt 100 ile sıcaklık ölçmek mantıklı mı? Bizim sargı sıcaklıkları dalgalanma yapıyor. Pt 100 dönüştürücüye girip 4-20 mA olarak PLC ye...
  8. Siemens Sürücü problemi

    Sürücü 3 fazlı sürücü gücü 37 kW. Öksüz çocuk dedigin dogru ama bu kadar fark olmaması lazım. 10 A çok fazla. Ayrıca aynı motoru süren, aynı güçteki, daha yeni olan ABB sürücünün giriş çıkış arası akım farkı yok denecek kadar az.
  9. Siemens Sürücü problemi

    Teşekkür ederim. Ama sürücü giriş akımının daha fazla olması(yaklaşık 10 A) üstelik giriş çıkış frekansı aynı normal midir?
  10. Siemens Sürücü problemi

    arkadaşlar elimde siemens frequenzumrichter/ ac drive simovert fc model eski ibr sürücü var sürücü 50 hz frekansla bir motor sürüyor. Sürücü giriş akımı ile çıkış akımı arasında 10 amper fark var giriş akımı 10 amper daha fazla. Sebebi nedir. birde çıkış frekansını nasıl düşürebilirim?
  11. kablolardaki indüksiyon

    kablo sarmal yapıda ama vaktinde enerji kablolarıyla aynı güzergahtan gitmiş. değiştirmemiz çok zor.
  12. kablolardaki indüksiyon

    arkadaşlar santralimize dcs yapılıyor. ancak şöyle bir bir sorunumuz var DI- DO kablolarımız şiltsiz ve kablolarda indüksiyon olup kartları yakıyor. indüksiyona karşı kabloyu değiştirmek ve kablonun güzergahını değiştirmekten başka(çünkü ikisi de zahmetli ve zaman alıcı) önleyici olarak ne...
  13. Siemens S7-300 serisi plc pt 50 tanıtımı

    İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim... Dediğiniz gibi yaptım yalnız iki katı değilde 1.9 katı yaptığımda doğru sonuç aldım. Zaten PT50 ve PT100 tabloları incelendiğinde PT100 belli değerlerde 1.9 katına düşüyor.
  14. Siemens S7-300 serisi plc pt 50 tanıtımı

    merhabalar bende AI8*12 bit siemens kart var pt 50 bağladım ama kart konfigürasyonunda pt 50 yok. pt 50 yi nasıl tanıtabilirim? Böyle bişey başına gelen var mı?
  15. Generatör Toprak Kaçağı Arızası

    Ayarlarda hiçbir değişiklik yapılmadan tekrar grubu devreye aldık aynı sorun tekrar olmadı şu an devrede ve çalışıyor.
Geri
Üst