hasanrcn kullanıcısının son içeriği

  1. Usb araba şarj aleti parazit yapıyor.

    Güncelleme: Son olarak kameranın girişine ve adaptörün çıkışına ferrit nüve taktım. Adaptörün kablosu uzun olduğu için kabloyu sarıp trimin arasına koymuştum. Kabloyu sardığım için sanırım paraziti arttırıyordu. Kabloyu kısalttım ve ferrit nüveleri taktım. Parazit büyük oranda kesildi.
  2. Usb araba şarj aleti parazit yapıyor.

    Onuda denedim ama işe yaramadı. En son kameranın girişine yakın yere ferrit nüve koydum. Parazit biraz azaldı. Yolculuk yapınca etkisi olup olmadığını anlarım.
  3. Usb araba şarj aleti parazit yapıyor.

    Üzerinde Fm verici yok. Usb adaptörü anladığım kadarıyla kaliteli. Bağlayacağım diğer adaptörler bundan kalitesiz. Birde ben kırsal bölgede olduğum için radyo yayınları zor çekiyor. Birde kamerayı bağlayınca hiç çekmez oluyor.
  4. Usb araba şarj aleti parazit yapıyor.

    Devreyi yaptım ama hiçbir etkisi olmadı. Kamerayı bağlayınca, radyo çekmiyor.
  5. Usb araba şarj aleti parazit yapıyor.

    Adaptör üzerinde diyot ve kapasitörler var. Bunlar paraziti neden engellemiyor?
  6. Usb araba şarj aleti parazit yapıyor.

    Uğraştığınız için teşekkür ederim. Bu devreyi akü ile adaptör arasına mı bağlayacağım? Yoksa adaptör üzerindeki kırmızı ile siyah kabloyu kesip arasına lehim mi yapıyım?
  7. Usb araba şarj aleti parazit yapıyor.

    Merhaba, arabamda araç kamerası kullanıyorum. Kamera çalışmaya başladığı zaman radyo çekmiyor. Sürekli parazit oluyor. Kameranın adaptörünün içini açtım, devresinin resimlerini çektim. Siyah ve kırmızı kablo kameraya gidiyor. Bu devrenin parazit yaymasını nasıl engelleyebilirim?
  8. Sıcaklık göstergesini sürekli çalıştırmak

    Kondansatörü sükmeden nasıl devre dışı bırakacam? Kondansatörü söktüğüm zaman çipin bir baçağı boşa çıkıyor. O şekilde denedim ama olmadı.
  9. Sıcaklık göstergesini sürekli çalıştırmak

    Direnci bağladım ama tetikleme olmadı. 5V ile besliyorum. Kondansatörü söktüm. Bu seferde hiç tetikleme yapmıyor. Ve kondansatörü yerine lehimlerken devrenin üzerinden düştü, bulamadım. 😅 Yeni bir tane kondansatör bulup lehimleyecem.
  10. Sıcaklık göstergesini sürekli çalıştırmak

    Yarın deneyeceğim. O kadar çok deneme yaptım ki. Kondansatörü sökmek hiç birşey. Yarın deneyip yazacağım.
  11. Sıcaklık göstergesini sürekli çalıştırmak

    Evet, her tetiklendiğinde sıcaklık değerini yeniliyor. Çip var. Ama üzerinde hiç bir yazı yok.
  12. Sıcaklık göstergesini sürekli çalıştırmak

    O şekilde de olabilir. Ama dokunmadan nasıl tetikleyebilirim? Birde, sıcaklık değerini okuması için kapanıp açılması gerekiyor. Her çalışır durumdayken değer değişmiyor. Sanırım farklı bir devre ile sürekli tetiklemem gerekiyor. Sıcaklık değerini güncellemesi için.
  13. Sıcaklık göstergesini sürekli çalıştırmak

    Hayır yanmıyor. kapanıp tekrar açılıyor.
  14. Sıcaklık göstergesini sürekli çalıştırmak

    Evet, telden tetik alıyor ve 3 saniye sıcaklığı gösterip kapanıyor. Bu şekilde yapılmış devre. Ben bu devrenin sürekli sıcaklığı göstermesini istiyorum. Güç verince sıcaklığı göstersin. Gücü kesince kapansın istiyorum.
Geri
Üst