goldenugur1 kullanıcısının son içeriği

  1. Step7 de bir bloğu input olarak içe almak

    Öncelikle herkese merhaba; Konuyu şu şekilde özetlemek istiyorum: Örneğin step7 de bir fonksiyon oluşturdum FC1. Birde fonksiyon block oluşturdum buda FB1. FB1 ile birlikte kullanılmak üzere de bir block oluşturdum buda DB1 (instance DB). FC1 i Scl yardımıyla programlıyorum ve FB1 fonksiyon...
  2. 5. Yorum Otomasyon Renkli Ekran PLC Çekilişi

    Yorum Otomasyon PLC çekilişine katılmak istiyorum
  3. wincc archive connector

    SQL de oluşturulmuş bir bir database i wincc ye çekmek istiyorum bu işlemi nasıl yapabileceğime dair bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
  4. Samkoon HMI

    Samkoon HMI modbus(RTU) slave olarak kullanmak istiyorum yardımcı olur musunuz.
  5. PLC Merkezi otomasyon kitapları çekilişi

    PLC Merkezi kitap çekilişine katılmak istiyorum
  6. kepware kepserver

    Wincc ye unitronics veya schneider gibi ethernet modülü olan plc'lerden opc kanalı ile taglar çekmek istiyorum. Kepserver sanırım bu işte en iddalı yazılım. Benim sormak istediğim kepserver da birden çok plc ile bağlantı kurduğumda bu plclerden biri hattan düştüğünde diğerlerinin haberleşmeside...
  7. Bir OPC Uygulama Örneği

    kepware ile epey uğraştınız sanırım. ben bu konudaki bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum. Kepware kepserver ile yaptığım uygulamalarda farklı slavelerden bir tanesi hattan düştüğü zaman diğerlerinin haberleşmeside yavaşlıyor. bunun sebebide kepserver'in sürekli olarak bu slave ulaşmaya...
  8. OPC olmadan PLC ye TCP/IP ile bağlanma

    eğer siemens ile uzun süredir çalışıyorsanız veya belli bir ürün alma kapasiteniz varsa siemens ile onların kendi deney setleri var. size gönderebilirler hatta bi arkadaşta size modüller hakkında bilgi vermek amacı ile gelir. Diğer soruya gelirsek evet tcp/ip ( eğer kullandığın plc s7-300 veya...
  9. Encoder arızası

    bencede marka ve model versen daha çabuk yardım bulabilirdin...
  10. Teco servo motor nasıldır?

    kendi müşteri hizmetlerini ararsan yada kataloglarını incelersen daha çok bilgi sahibi olursun gibime geliyor hem aklındaki sorularıda sorabilirsin.
  11. Siemens Servo Motor Sorunu

    Driverda otomatik tanımlama diye bir fonksiyon var. Bu her servo sürücüsünde ve driverda vardır. Daha önceki motor için bunu yaptıysanız eğer ve motoru değiştirdiyseniz bunu yeniden yapmanız gerekebilir.
  12. Servo Motor Sağlamlık Kontrolü Nasıl Yapılabilir?

    Anladığım kadarıyla ya enkoder kısmında sıkıntı var sana geri besleme gönderemiyor( motorun pozisyonu v.s.). yada arkadaşların dediği gibi sigorta atıyor ve motor sargıları doğru ise frende sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.
  13. Paketleme Makinası Motion Control Tavsiye

    ben schneider ile yapmani tavsiye ederim. CANOpen haberleşme protokolü ile servo ve driverı sürmen istediğin hızda ayarlaman mümkün olacaktır. XBTGC2230 tarzı bir cihaz seçersen PLC+HMI olarak kullanman mümkün olur ve sistem çok şık olur. Kolay gelsin.
  14. Saniyede 16 Kere 30 Derecelik Açı ile Çalışıp Durabilen Servo Arıyorum

    bunu yapabilmeniz için mekaniğinizin çok iyi olması gerekir. Siz bunu yaptığınız zaman motorun durduğunu bile göremeyeceksiniz. Ne için kullanacaksınız acaba?
  15. wincc grafik editörde bir nesnenin inputlara göre konumunu değiştime

    daha basit bir çözüm üç ayrı resim kullan ve görünürlüklerine bu açık kapalı vs. tagları ata
Geri
Üst