Erolcum kullanıcısının son içeriği

  1. Erolcum

    PLC Zero

    PLC programlamayı öğrenmek isteyenler için fiyatı çok uygun bir kart (15usd+kdv) Satışı durmuştu, yeniden başladılar. Plc Zero ile step motor sürmek başlıklı blog yazımı ilginize sunarım. Nema 23 step motoru 5V ile çalışan Plc Zero ile sürüyoruz.
  2. Erolcum

    Köpüğü alınmış Windows, AtlasOS

    Windows yüklü bilgisayarınız kasım kasım kasılıyorsa kesinlikle AtlasOS u denemeniz lazım. AtlasOS ile Windows 10 un gereksiz özelliklerini tıraşlıyoruz. Dolayısı ile makina ciddi anlamda canlanıyor. Blog sayfamda ilginize.
  3. Erolcum

    Gmtcontrol plc nin uzak i/o olarak kullanılması

    Merhaba, Gmtcontrol GLC-196T plc nin uzak i/o olarak kullanılmasını ve C# ile modbus RTU haberleşmesini anllattığım yazıyı blog sayfamdan okuyabilirsiniz. Özetle modbus RTU sayesinde plc yi bilgisayara bağlayarak 24V sensör veya röleyi, bilgisayardaki csharp program ile kolayca kontrol...
  4. Erolcum

    Do more PLC Simülatör

    Evet gayet mümkün..
  5. Erolcum

    Delta plc ile fatory io

    Delta PLC olmadan ISPSoft 3.17 ile Factory IO yu haberleştirdim.. Bu videoda anlattım.. Bilginize.. COMMGR 1.14 de indirmeniz gerekiyor..
  6. Erolcum

    Delta plc DVP Simulator ile Factory IO bağlantısı

    Merhaba, Bir arkadaş, elimizde Delta PLC olmadan ISPSoft ile Factory IO çalıştırabilir miyiz diye sormuştu. Cevap evet, çok zor değilmiş. Youtube da video da ilgilenen arkadaşlara gösteriyorum..
  7. Erolcum

    PC_SIMU ile S7-1200 simülasyonu

    İspanyol yapımı PC_SIMU programını bir arkadaş Türkçe'ye çevirmişti. PC_SIMU içinde hazır bulunan projelerden Puente_1 (yani caraskal) dosyasını S7-1200 PLCSIM ile çalıştırdım. Detaylarını yazımdan inceleyebilirsiniz..
  8. Erolcum

    PC_SIMU ile S7-1200 simülasyonu

    Merhaba, PC_SIMU yazılımı ile Tia Portal (PLCSIM) nasıl haberleştirilir, adım adım blog sayfamda yazdım. Yazılımın kullanılması, S7-1200 programlamaya başlayanlar için çok faydalı ve eğlenceli olacaktır. Bilginize ve ilginize sunarım.
  9. Erolcum

    Pc_simu v3 türkçe

    Emeğine sağlık Eren.. PC_SIMU simülasyon programının, S7-1200 PLCSIM ile nasıl çalıştırıldığını adım adım anlattığım yazımı dikkatinize sunarım. Siemens PLC öğrenmek isteyen arkadaşlar için çok faydalı olur diye düşünüyorum..
  10. Erolcum

    Do more PLC Simülatör

    Do-more plc simülatör ile AdvancedHMI bağlantısını da anlattım bilginize.. Advanced HMI bilgisayar ekranını HMI olarak kullanmamızı sağlayan, ücretsiz bir yazılımdır.
  11. Erolcum

    Do more PLC Simülatör

    Plc programlamaya yeni başlayanlar için Do-more Designer ve birlikte kurulan simülatörü şiddetle tavsiye ederim.. Dosya 300MB, Codesys veya Tia Portal gibi bilgisayarı kasmıyor. Üstelik simülator, modbus tcp yi destekliyor.. Daha ne olsun.. Plc almadan Tia Portal - Factory IO youtube videolarını...
  12. Erolcum

    Do more PLC Simülatör

    https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/delta-plc-ile-fatory-io.142861/ mümkün değil benim bildiğim..
  13. Erolcum

    Do more PLC Simülatör

    Biraz geç oldu ama Factory io bağlantısını blog sayfamda anlattım.. Bakabilirsiniz.
  14. Erolcum

    Do more PLC Simülatör

    Blog sayfama arasıra bakarsanız, factory io bağlantısını anlatacağım inşallah
  15. Erolcum

    Do more PLC Simülatör

    Merhaba, PLC programlamaya başlayanlar için tavsiye edeceğim ücretsiz bir programı inceledim. İçinde bulanan Simulator çok başarılı, gerçek plc gibi çalışıyor ve örneğin modbus server olarak açılıyor. Donanıma ihtiyaç olmadan program yazmanız ve mesela Factory IO ile kullanmanız mümkün oluyor...
Geri
Üst