electricmühendisi kullanıcısının son içeriği

  1. Devre teorisi

    Yani hocam burada indüktör , akımın gelip mikroişlemciye zarar vermesini mi engelliyor? Bir de şu konuyu anlayamıyorum msosfetler üzerinde aşırı voltaj oluşuyor ancak bu voltaj nasıl işlemciye zarar vermiyor işlemcinin içinde optokuplör mü var?
  2. Devre teorisi

    peki bu bobin burada işlemcinin zarar görmesini mi engelliyor? Benim anlamak istediğim mosfetlerin çıkışından çok yüksek kv'lara ulaşılıyor ancak bu işlemci ve mosfet ler nasıl korunuyor.
  3. Devre teorisi

    Bu devredeki diyot ve current limiter coil'in kullanım amacı nedir? ve neden bu 33 ohm'luk dirençler kullanılmış. Devreyi bir açıklayabilir misiniz
  4. Bobin sürme hk.

    Merhaba 400 khz de çalışacak bir indüksiyon bobini devresi yapmaya çalışıyorum. Bir devre kurdum ancak durum şu ki aşağıdaki devreyi kurarsam; 1- burada bobin ve kondansatör üzerindeki çok yüksek voltaj işlemciye zarar vermez mi ? Nasıl geri dönüşü engelliyor bu devre? 2-4 mosfet çok mu fazla...
  5. ZVS(sıfır gerilimde anahtarlama) sürücü devresi yardım

    Merhaba konu çok eski , ancak bu soruların cevaplarını bulabildeyseniz yazar mısınız
  6. Yüksek güç ve frekanslı mosfet sürücü

    zvs devresinde kaç khz'e kadar çıkabilirim hocam, bir de zvs devresindeki bobin güç kaynağının zarar görmesini mi engelliyor?
  7. Yüksek güç ve frekanslı mosfet sürücü

    Merhaba yapmak istediğim indüsiyon bobin devresi için yüksek frekans ve güç gerektiren bir mosfet sürücüye ihtiyacım var. H bridge devresi veya flyback veya başka bir önerebileceğiniz devre var mıdır. BUnların avantajı dezavantajı nedir.
  8. İndüksiyon bobinleri

    indüksiyon bobini sadece metaller üzerinde mi etkili. Yoksa tüm iletkenlerde mi etkili. Bir videoda görmüştüm anlatan kişi elini bobinin içerisine soktuğunda hiçbir zarar vermiyordu ancak bildiğiniz üzere insan vücudu da iletken.
  9. İndüksiyon bobini frekans

    Peki bu indüksiyon bobini sadece metaller üzerinde mi etkili. Yoksa tüm iletkenlerde mi etkili. Bir videoda görmüştüm anlatan kişi elini bobinin içerisine soktuğunda hiçbir zarar vermiyordu ancak bildiğiniz üzere insan vücudu da iletken.
  10. Güç elektroniği devreleri girişi

    Bazı devrelerde HIN,LIN girişleri görüyorum .Bunlar nedir? Detaylı olarak açıklayabilir misiniz?
  11. İndüksiyon bobini frekans

    Peki metal bükmek için düşük frekans mı yoksa yüksek frekans mı uygundur?
  12. İndüksiyon bobini frekans

    Merhaba, kafamı karıştıran bir konu var. İndüksiyon bobininde uygulanan akımın frekansı yüksekken mi yoksa düşükken mi ısıtma gücü daha yüksek olur? Mantığı ile açıklar mısınız lütfen.
  13. Gaussmetre ile ölçüm problemi

    Şimdi labaratuvarda 50 hz ile ölçüm yapan bir gaussmetre var. Fakat ben 1 khz de ölçmek istiyorum. Bu gaussmetreyi kullanabilirmiyim. Yani eğer çok fazla ölçüm yaparsam yaklaşık bir sonuç elde edilebilir mi ?
  14. Indüksiyon bobini

    Hocam yani n tipi mosfet ise ters pwm, p tipi ise normal pwm mi vermeliyim?
  15. Indüksiyon bobini

    Merhabalar, Ben bir indüksiyon bobin sürücüsü yapmak istiyorum. Bunun için bir pwm arduino üreteci yaptım ve mosfet sürücüye veriyorum ancak ilk sorum şu ki; ben sinüs üreten bir osilatör yaparak da bir yükselteç ile bu bobini çalıştırabilir miydim.(yaklaşık 250 khz'de). İkinci sorum da şu pwm...
Geri
Üst