cnryvz7 kullanıcısının son içeriği

  1. ETS4 Eğitim (ingilizce)

    Çok faydalı oldu. Teşekkürler.
  2. Diploma kiralama?

    biliyorum. 2300 civarı alıyorlar. diyorumya vermedim zaten diplomayı. askerde olmasamda vermem zaten. bin tl gibi bi ücret verecekti ama. sadece merak ettiğim askerdeyken böyle birşey yapılabiliyormu? suç sayılıyormu yani?
  3. Diploma kiralama?

    elektrik elektronik mühendisiyim. yeni mezun oldum. askere gideceğim uzun dönem çıkarsa. burada tanıdık birisi asansör işiyle uğraşıyor diplomamı kiralamak istedi. askerdeyken diplomanı bana ver asker harçlığını veririm falan dedi. bende kabul etmedim. merak ettim ama herhangi bir cezası...
  4. Diploma kiralama?

    Askerlik yaparken yani askerdeyken diplomayı kiralamanın bir cezası varmı diye merak ediyorum sadece
  5. Diploma kiralama?

    İyi günler. Askerdeyken diploma kiralamanın bir cezası varmıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
  6. 18. Notebook Çekilişi (1 Adet Notebook)

    Notebook çekilişine katılmak istiyorum.
  7. CCS C ile ADC den değer alıp LCD de gösterme

    İyi günler. Ben ldr nin üzerine düşen direnci ölçüp bunu lüx=742.357/(r^1.6129) bu formülle lüx değerine çevirmek ve bunu lcd de göstermek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  8. LDR ile ışık ölçer

    ldr abi. hatta kaynakta bu: LDR - Wikileki . Zaten ldr nin üzerine düşen dirençle lüx logaritmik olarak değişiyor. Ben o yüzden diyorum dirence göre direk aydınlık düzeyini ekranda göstereyim lüxmetreyle kalibre etmeden diye. Tolerans değerinin fazla olması falan çok önemli değil benim için.
  9. LDR ile ışık ölçer

    luxmetre kullanmadan direk ldr nin direncine göre yapamazmıyım ben bunu? sonuçta ldr nin bir karakteristiği var. direncine göre üzerine ne kadar lüx düştüğü biliniyor. Örneğin If the resistance is 20kΩ, the light level is about 0.42 Lux. If the resistance is 3kΩ, the light level is 20 lux. If...
  10. LDR ile ışık ölçer

    Daha doğrusu ben aşağıdaki gibi bir devre yapmak istiyorum. Ama çıkışta ledin yanıp sönmesini değil lcd de aydınlık düzeyini sayısal bir değerde görmek istiyorum.
  11. LDR ile ışık ölçer

    İyi günler. Arkadaşlar ldr üzerine düşen dirence göre ışık şiddetini ölçüp bunu lcd de göstermem gerekiyor. Fakat nasıl yapılacağını bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  12. Işık ölçer devre (lüxmetre) Yardım??

    lüxmetre alıp derken? zaten lüxmetre devresi yapmaya çalışıyorum ??
  13. Işık ölçer devre (lüxmetre) Yardım??

    Arkadaşlar kolay gelsin. LDR ile lüxmetre devresi yapmam gerekiyor fakat örnek bir devre bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  14. Vumetre yapmak istiyorum

    taktım. hoparlörden ses geliyor ama devreye enerji gitmiyor.
  15. Vumetre yapmak istiyorum

    kulaklık taktığımda ses geliyor. ama jak taktığımda voltmetrede bir değer göremiyorum. jak çıkışında enerji olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
Geri
Üst