Bilgin ÇITAK kullanıcısının son içeriği

  1. Klima iç ünite fan motoru devrini değiştirmek.

    Cevaplar için teşekkür ederim. Sonuç olarak hall sensörünün devir hızı ile ilgisinin olmadığını anlıyorum yazılanlardan. Devir hızı karttan sürücü entegre ile yapılıyor denmiş. Acaba fanı farklı devirlerde çalıştırmak için; güç kablolarına gelen gerilim mi değiştiriliyor,frekans mı...
  2. Klima iç ünite fan motoru devrini değiştirmek.

    Hall sensörünün devir hızıyla ilgisi yok diyorsunuz.
  3. Klima iç ünite fan motoru devrini değiştirmek.

    Merhaba. Klima iç ünite fan motorları elektrik bağlantıları çok çeşitli. Kimisi 6 kablolu. Kimisi 5 kablolu. Kimisinin hem güç devresi hem devir ayarlaması AC gibi...Fotoğrafını attığım fanda bilmediğim noktalar var. Bu tip fanda bir Hall sensörü var(kırmızı çember içinde gösterdim)Bu sensör...
  4. ÜTÜ SÖKÜMÜ (elektronik kartlı) _ Bugün Ne Sökelim? -56-

    Ben amatör olarak elektronikle ilgileniyorum. Bir ütümdeki kartı ben de sökmüştüm. Sorum şu:Karttaki röle vesaire için gereken 24 volta düşürecek bir trafo yok. Bu düşürme işlemini ve DC yen çevirme işlemini nasıl yapıyorlar?
  5. Akü sökme sonrası radyo kanalı ayarlanmıyor.

    Radyoyu çalıştırıp dediğiniz gibi akünün kutup başını söktüm, biraz bekledim. Radyo kendine geldi, kanal ayarı yapılabiliyor. Teşekkür ederim. Hora geçti. Allah razı olsun.
  6. Akü sökme sonrası radyo kanalı ayarlanmıyor.

    Merhabalar. Pioner Mosfet bir otoradyom var. Radyosu çok kaliteli, memnundum. Fakat aküyü çıkarınca radyo kanal ayarı yapılamaz oldu.Yuvarlak açma-kapama ve ses düğmesinin sağ ve solundaki düğmeler kanal aramaz hale geldi. Onlara basınca bas ayarı ve birkaç ayar yapıyor. Kanal aramıyor.
  7. Daire sigorta panosu

    Çok teşekkür ederim. Konu anlaşılmıştır.
  8. Daire sigorta panosu

    Binanın ilk yapıldığı zamanlardan kalan bir topraklı prize baktım. Nötr kablosu ile toprak kablosu birbirine bağlanmamış. Standartlara o zaman için uyulmadığından olacak; faz sarı, nötr mavi, toprak kablosu kahverengi renkte gözüküyor. Topraklama var demekki.Binanın yaşını(30 yıl) gözardı edip...
  9. Daire sigorta panosu

    Çok teşekkür ederim. Topraklı prizlere bakıldığında söylediğiniz gibi çıkarsa topraklama yerine sıfırlama mı yapılmış oluyordu? Öyle çıkarsa da(topraklama yoksa) kaçak akım rölesi taktıralım mı?
  10. Daire sigorta panosu

    Peki bu halde kaçak akım rölesi yok diyebiliyoruz sanırım.Röle taktıralım mı?Toprak hattı için ne diyorsunuz.Olmayabilir mi?
  11. Daire sigorta panosu

    Kaçak akım rölesi değil yani. Peki N klemensine neden faz bağlanmış? Sigortalardan nötr geçmiyor. Zira kontrol kalemi yanıyor değdirince.
  12. Daire sigorta panosu

    Resimlerde görülen kablolar sadece sarı renkte. Toprak kablosu değil.
  13. Daire sigorta panosu

    Teşekkür ederim fotoğraflar büyük geldi sanırım.
  14. Daire sigorta panosu

    Merhabalar. Apartmanımız 30 yaşında. Biraz forumlarda gezindiğimde eski binalarda topraklama yapılmadığını okudum. Endişelendim doğal olarak. Elektrik konularını seviyorum. Merak etmeyin bir elektrikçi olmadan sisteme müdahale etmem. Bizim dairenin sigorta kutusunun fotoğrafı aşağıdaki şekilde...
Geri
Üst