akar5045 kullanıcısının son içeriği

  1. 380 volttan 220 volta kullanımda kablo kesiti

    Kardeş Elektrik sektöründe degilsin sanıyorum . 30 kw motoru üçe bölüp her faz 10 kw cekiyor ona gore kablo cekeyim olmaz. 30 kw yaklasik 60 A yapar . Kablo akim tasima kapasitesine bakmadan soyluyorum 10 mm kablo yeterlidir . Sen 3x10 çekeyim toplam 180 A çekerim diye dusunme ama .
  2. Ek iş

    Doğrudur herkesin dusuncesi . Ama başka işten anlamayiz ki. Ek işi profesyonel olarak anladığımız isten yapabiliriz bir tek .
  3. Ek iş

    Oyle tabi üstad. Ama işte ek iş bulabilecegimiz bi platform var mi acaba ?
  4. Ek iş

    Yani buda bi bakış açısı ama malum gunumuz şartlarında maaş yeterli olmuyor. Hem daha iyisi daha kazanclisi olmak varken neden boş vakitlerimizde para kazanmayalim
  5. Ek iş

    Merhabalar arkadaslar ve meslektaşlarım 5 yıllık elektrik elektronik muhendisiyim. 5 yıldır taahhut sektorunde,alcak gerilim,orta gerilim , projelendirme keşif hakediş gibi saha mühendisliği yapiyorum. Uzatmadan bu alanlarda çalışmış birisi için ek kazanç nasıl elde edebilirim . Çizim vs ...
  6. Fabrika Duman dedektörü yükseklik sorunu

    Hocam beem dedektörü dogru olan 15 metrede duman dedektorude calisir ama 15 metreye dedektoru dolduracak kadar duman cikana kadar fabrika zaten kül olur
  7. talep işleri

    Bu belgeler tum daire ve binalarda zorunlu mu ?
  8. talep işleri

    Tesekkur ederim , kndi ekibim var taahhut islerinde . Acaba bu talep işleri icin smm gerekiyor mu ?
  9. talep işleri

    Tesekkurler ama tam olarak sorduğum su sekilde , diploma kiralamadan kastim , atiyorum musteri gitti bi elektrik dukkanina bana talep ac dedi o.elektrikcide benim yanima gelip sayac saati takicam projesi lazim, imzalar misin diyebilir mi ? 4 5 tane elektrikçi müşterim olsa para kazanabilir miyim ?
  10. talep işleri

    Merhabalar ; elektrik elektronik mühendisiyim ve bir elektrik taahhüt firmasında çalışmaktayım. bir ustamın tavsiyesi üzerine talep işlerine merak saldım. elektrikçilerin aldığı talepi ben imza yetkim ile alabilir miyim ? risk durumu nedir ? neler yapmalıyım uygun kaynak var mıdır ?
  11. ups

    Merhabalar; elımde 5000 kva 4800w ups cihazı var bunun akü hesabı nasıl yapılır yardımcı olurmusunuz ?
  12. Taahhüt işlerindeki adam saat hesabı nasıl yapılıyor?

    mesela mekanikde böyle bir liste yapmış mekanikçiler , aynısı insaatcılarda da var . Bizim elektrik taahhüt sektöründe bu tarz tablolar yok mu ? mesela ben 1000 mt 3x1,5 kablo çekicem bunun fiyatını adam/saat olarak bi tablosu bildiğiniz bir yerde var mı ? fiyat teklifi verirken her açıklama...
  13. Taahhüt işlerindeki adam saat hesabı nasıl yapılıyor?

    hepinize çok teşekkür ederim ama belirtmek istediğim şu idi. Mesela 3x2.5 kablonun adam saat i ne kadardır . busbar metrede adam saat hesabı nedir ? bunların hesabı nasıl yapılıyor? bir tablosu var mı elektrik işleri için .
  14. Taahhüt işlerindeki adam saat hesabı nasıl yapılıyor?

    Merhabalar; adam saat hesabı nasıl yapılıyor ? Nette arıyorum bulamıyorum. Taahhüt işlerindeki adam saat hesabı nedir ?
  15. SMM sorunu

    emo dan aldığım bilgiye göre , ticari sicil belgesi uygun olmayan yerde çalışan mühendise smm verilmezmiş. benim smm olmam için ya kendim ofis açmalıymışım yada %51 hisse almam lazımmış .
Geri
Üst