27serhat27 kullanıcısının son içeriği

  1. IGBT Tetikleme Sinyali

    IGBT üzerindeki devre bu şekilde. Bu bir indüksiyon makinesi. Gelen şebeke yarım dalga doğrultucudan geçiyor. Resimde + ve - kısım DC elektrik ile besleniyor. Köprü diyottan sonra bir tane daha kondansatör var. Ondan sonra resimdeki gibi IGBT ye giriyor.
  2. IGBT Tetikleme Sinyali

    Herkese merhaba. Igbt sürerken garip bir hata alıyorum. Kullandığım igbt https://cdn.ozdisan.com/ETicaret_Dosya/356237_2848671.pdf bu. İgbt sürme devresini igbt ye bağlamadan çok güzel bir pulse görüyorum. Her şey olması gibi gibi görünüyor. Ama igbt ye sürme devresini bağladığım zaman hem...
  3. Sürekli Bozulan igbt

    teşekkür ederim
  4. Sürekli Bozulan igbt

    peki bu zarar verir mi hocam numara yanlış
  5. Sürekli Bozulan igbt

    kullandığım IGBT nin data sheeti bu. Tek IGBT kullanıyorum. Ancak şöyle bir şey var ben çalıştırırken gate sinyali vermiyorum. Ona rağmen bozuluyor. yani sinyal hatası olması imkansız
  6. Sürekli Bozulan igbt

    devrenin devamı bu şekilde. mavi alan indükleme bobini. Ancak ben çalıştırırken G1 E1 G2 E2 boş bırakıp, yani daha tetikleme sinyali vermeden çalıştırıyorum. Kırmızı ile işaretlediğim kabloyu yani E1C2 boş bırakmam rağmen gene de bozuluyor. sadece devre kendi üzerinde tamamlanıyor.
  7. Sürekli Bozulan igbt

    Herkese merhaba. Kullandığımız indüksiyon makinesi bozuldu. Tamir etmeye çalışıyorum ancak üzerindeki igbt sürekli bozuluyor. Makinenin genel mantığı gelen şebeke elektriğini köprü diyot ile dc ye çeviriyor. Oradan igbt ye giriyor. Makinedeki ana kart yardımıyla tetiklenerek E2C1 den çıkış...
  8. Kondansatör yapmak

    güzel video
  9. Dijital multimetre

    Merhabalar, bir makine yapıyorum. 3faz elektrik ile çalışıyor. Makine çalışırken çektiği gücü görmek istiyorum. Bunun için üzerine dijital Wattmetre bağlamak istiyorum. Önerebileceğiniz bir dijital wattmetre veya multimetre var mı?
  10. Akış türbini

    Kopan parçayı takıp denedim. Akış türbini çalışıyor normalde sorun kart da. İlk başta içinden su geçmiyor göstertiyordu daha sonra kartla oynayınca içinden su geçse de geçmese de hep su geçiyor olarak göstertiyor.
  11. Akış türbini

    Herkese merhabalar. Şu an kullandığım makine sıvı soğutma ünitesine bağlı çalışıyor. Soğutma hortum girişi caleffi marka akış türbinine bağlı. akış türbininden 3 adet çıkış var. Bunlar küçük bir devre kartına. küçük devre kartından(pcb) da çıkıp ana karta gidiyor. (Orada bir şeyler yapıyor...
  12. Termostat okuma

    teşekkürler
  13. Termostat okuma

  14. Termostat okuma

    ,Herkese merhaba, bir termostatın normalde açık veya kapalı olduğunu nasıl anlarım. Elimde bu termostatdan var. Tahminimce 60 derece normalde açık 15A termostat. Ama emin değilim.
  15. IGBT teknolojisi ;

    Anladım, teşekkür ederim. Peki frekans ayarını nasıl ayarlaya bilirim. Normal 380 V sanayi tipi elektriğe bağlayacağım. Burada yanlış anlamadıysam çıkış frekansını ıgbt otomatik mi ayarlıyor. Neye göre belirliyor.
Geri
Üst